Борчев залог за будућност

Синиша Котараш
Борчев залог за будућност

Бањалука - Ношена френетичном подршком са трибина, подмлађена екипа Борца дала је све од себе да оствари бар тријумф са минималном разликом над Олимпијакосом, али су много искуснији гости из Грчке изборили пласман у друго коло квалификација за ЕХФ куп.

Ако у овом поразу има ишта добро, то је потврда да Борац не треба да брине за своју будућност. Сјајна партија младих, малољетних или једва пунољетних Луке Перића, Луке Граховца, Марка Лукића, Луке Кнежевића и Синише Драгичевића натјерала је навијаче са трибина “Борика” да их у неколико наврата награде великим аплаузом за борбеност и пожртвованост.

Посебно се то односи на Луку Кнежевића, који је почетком другог полувремена задобио јак ударац у главу, након чега су му једва зауставили крварење. Ипак, он није хтио да остави екипу и сачекао је крај утакмице, па тек онда одлучио да потражи љекарску помоћ.

- Борили смо се до краја, дали смо све од себе, али је Олимпијакос у овом моменту и у овом саставу бољи од нас. Идемо даље, настављамо да радимо јер желимо да освојимо првенство БиХ и одбранимо титулу у Купу. Што се тиче повреде, добио сам јак ударац у главу, направио се отвор од једног центиметра и морам да идем на шивање. Али, није ништа страшно, тако да нећу одсуствовати - нагласио је Кнежевић.

Њих четворица добила су прилику јер Вукашин Ракоција, Гиљерме Линареш да Соуза, Немања Вучићевић и Никола Јеремић нису били лиценцирани за први меч па нису могли да наступе ни у другом. Уједно, није било ни Срђана Савића, који није заиграо на овом мечу.

Све похвале на рачун младих рукометаша дошле су и од тренера Мирка Микића, који је сигуран да су они на правом путу да постану велики играчи.

- Даље је отишла у овом тренутку квалитетнија екипа, то је оно што могу да кажем. Међутим, увјерен сам да бисмо, да смо били комплетни, била сасвим друга прича и у Атини и у “Борику”. Сад, шта је - ту је, на неке ствари нити могу нити желим да утичем. Са друге стране, надам се да је публика препознала жељу и вољу ових младих играча и њих шест ће за двије године чинити окосницу овог тима. - рекао је Микић.

- Искрено, ове момке нисам планирао да пошаљем на паркет ни у неким премијерлигашким мечевима, а камоли у европској утакмици. Сигурно је да ће им ово искуство много значити. На крају, морам да захвалим навијачима, посебно “лешинарима”, на огромној подршци и жао ми је што нисмо остварили бар мало бољи резултат - додао је Микић.

 

Борац  м:тел      25 (12) 
Олимпијакос      30 (12)

Дворана: “Борик” у Бањалуци. 
Гледалаца: 2.000
Судије; Андреј Будзак и Михал Захрадник (Словачка). 
Седмерци: Борац м:тел 4 (2), Олимпијакос 1 (1). 
Искључења: Борац м:тел 12, Олимпијакос 10 минута. 

Борац м:тел: Љубишић (5 одбрана), Перић 3, Миловац, Тодоровић, Граховац 2, Даничић 4, Њежић, Лукић 1, Кнежевић, Суботић (4 одбране), Рађеновић 7 (2), Ћелић 2, Драгичевић 2, Медаковић, Ђурђевић 1, Дакић 3. Тренер: Мирко Микић.

Олимпијакос: Шпикић (9 одбрана, 2 седмерца), Богуновић, Цирас 12 (1), Карампорнијотис 1, Тоњацо Лемос 1, Могиц 1, Малиос 3, Кандилас, Саникис, Тинкир 1, Лиапис 3, Цилимпарис, Арапакопулос, Михаилидис, Цилис 8, Карвацки. Тренер: Георгиос Заравинас.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана