Борац напада Сарајево у мечу који би могао да отвори шампионску трку: Фудбалери опрезни, навијачи би побједу

Дејан Марић
Борац напада Сарајево у мечу који би могао да отвори шампионску трку: Фудбалери опрезни, навијачи би побједу

БАЊАЛУКА - Фудбалери Борца са дозом опреза и вјером у сопствене квалитете отпутовали су на мегдан Сарајеву, са којим ће у суботу (19 часова) укрстити копља у дербију 26. кола м:тел Премијер лиге БиХ.

Чињеница да се ради о ривалима који држе прво и друго мјесто све говори. Шампион има пет корака предности, међутим, Бањалучани су проиграли, добили седам од посљедњих осам такмичарских мечева, и с правом се надају да могу пружити још једну квалитетну партију.

И док су ученици Марка Максимовића прилично опрезни у најави дербија, популарни “лешинари” су се дан пред меч окупили на западној трибини Градског стадиона и послали јасну поруку да желе побједу.

Пут до ње неће бити нимало лак, јер се “црвено-плави” традиционално муче на “Кошеву”. Па ипак, традиције су ту да се руше, а форма Борца, те чињеница да се у тим враћају капитен Стојан Врањеш и Александар Војновић, свакако су разлог за оптимизам гостију.

- Противник је дуго на првом мјесту, највише је показао и заслужено је ту. Има добар састав и сјајног тренера Винка Мариновића. Посљедњих сезона нисмо добро пролазили на “Кошеву”, али нас то не амнестира да покушамо да направимо позитиван резултат. Борац треба да одигра добру утакмицу, циљ је да се представимо у најбољем свјетлу. Немамо шта да изгубимо - јасан је Максимовић.

“Бордо” тим је, с друге стране, почео да посрће. Изгубио је три од претходних пет лигашких мечева, предност над пратиоцима је пала на пет бодова, а податак да ће Мариновић имати проблема са састављањем тима због повреда и суспензија упалио је аларм. Упркос томе, мало ко је очекивао да ће се у увертири дербија клуб огласити и критиковати одлуку Савеза да за главног судију делегира Елвиса Мујића. Да ли су на тај начин Сарајлије себи већ створиле алиби остаје да се види. Максимовић сматра да је ово био непотребан потез.

- Наши највећи противници су у Бањалуци увијек имали услове да играју добро, освајали су бодове на нашем терену, па очекујем да ћемо и ми на “Кошеву” имати услове да играмо - додао је Максимовић, уз поруку да је примарни циљ Борца нови излазак у Европу.

Парови 26. кола м:тел Премијер лиге БиХ, субота: Крупа - Слобода (15 часова), Младост - Тузла сити (15), Сарајево - Борац (19), недјеља: Олимпик - Зрињски (15), Радник - Жељезничар (17), Широки Бријег - Вележ (19).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана