Борац м:тел против Олимпијакоса без четири појачања?

Синиша Котaраш
Борац м:тел против Олимпијакоса без четири појачања?

Бањалука - Само дан уочи поласка експедиције Борац м:тела за Атину, на утакмицу првог кола квалификација за ЕХФ куп против Олимпијакоса, у клуб је из Беча стигло обавјештење да је под великим знаком питања наступ четворице играча који су овог љета појачали Бањалучане.

Наиме, Борац м:тел још није регистровао Вукашина Ракоцију, Гиљерма де Соузу, Немању Вучићевића и Николу Јеремића иако је директор клуба Владимир Бранковић нагласио да је урађено све што правила налажу, те да је у предвиђеном року уплаћено око 20.000 КМ, колико је било потребно да би они добили лиценцу за наступ.

- Урадили смо све што је требало, али регистрације за њих четворицу још нису завршене. Платили смо све рачуне, али је проблем испао код савеза јер су њихови људи углавном на годишњим одморима и нису доставили потребну документацију. Тачније, шпански савез то још није урадио, док смо из Србије неопходне папире добили у сриједу. Проблем је и у РС БиХ гдје ради само једна службеница и то четири часа дневно и једноставно не може све сама да стигне. Очигледно је како је заказао систем. У сталном контакту смо са ЕХФ-ом, чинимо све да у Атини будемо комплетни и надам се да ће на крају све бити у реду - рекао је Бранковић.

Уколико не буде могао да рачуна на четири квалитетна рукометаша, тренер Мирко Микић биће у великим проблемима, јер би у том случају остао без десне стране бековске линије, те још два врсна играча.

- Вјерујте да нисам имао појма да смо у проблемима. Редовно смо тренирали, спремали се за овај двомеч и у потпуности смо били концентрисани само да изаберемо најбољу тактику. Сада нас је ово све забринуло. Немамо више ни времена ни могућности да било шта промијенимо у нашој игри. Рачунао сам на све играче, а њих четворица имала су значајну улогу у свему томе. Искрено, не желим уопште да размишљам о неком другом сценарију, осим да ћемо сви бити у игри. У супротном, нема потребе да било шта измишљамо, изаћи ћемо на паркет са оним играчима који нам остану на располагању и надати се најбољем - нагласио је Микић.

Утакмица Олимпијакоса и Борца заказана је за сутра у 18 часова по нашем времену, док је реванш седам дана касније у “Борику”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана