Борац игра против Спарса у Другој АБА лиги: Четврта побједа на нишану

 Милан Зубовић
Борац игра против Спарса у Другој АБА лиги: Четврта побједа на нишану

САРАЈЕВО - Перфектан низ који имају ове сезоне кошаркаши Борца покушаће да продуже у вечерашњој утакмици против Спарса од 21 час.

Бањалучани су уписали по три побједе у Лиги БиХ и Другој АБА лиги до сада, а већ су архивирали лаган и убједљив тријумф против Горице резултатом 96:54, у трећем колу регионалног такмичења. Сада, у четвртом колу очекује их много тежи ривал са којим имају скор 1:1, на регионалном плану, а добро се познају и из Лиге БиХ гдје се боре за мјесто у врху табеле. Сарајлије, који имају само једну побједу ове сезоне, биће ослабљене неиграњем повријеђеног Зинедина Мулића док су поражени у трећем колу од Слоге из Краљева.

“Црвено-плави” су успјешно прескочили трећу препреку. Екипа из Хрватске није била тежи ривал који је надигран резултатом 96:54, а питање побједника није постављано ниједног секунда. Све је било на страни бањалучког тима у којем се само Борис Драгојевић није уписао међу стријелце, иако је одиграо 20 минута, мада је само једном шутирао из игре док су шесторица имала двоцифрен учинак.

- Од самог почетка све је ишло у једном смјеру због велике разлике у квалитету. Одмах на старту послали смо поруку да смо се добро припремили за сваку утакмицу мада нисам очекивао овако велику разлику. У другом дијелу трудио сам се да свим играчима пружим прилику, али нажалост ни ми нисмо дошли са 12 играча и не можемо се више ротирати па да сви добију још више свјежине за наредна два дуела. Побједа се пише и може много да се научи из оваквих утакмица - изјавио је тренер Борца Зоран Кашћелан који није могао да рачуна на повријеђене Срђана Гаврића и Немању Рељића.

Занимљиво је да је Горица имала два скока више од Борца и чак 19 пута ухватила је лопту у нападу.

- Било је проблема са дефанзивним скоком, али то није пореметило нашу игру и планове. Анализираћемо утакмицу и фокусирати на развитак екипе. Некада ће резултат бити ту, некад неће када налетимо на озбиљнију екипу. Ипак, идемо корак по корак - казао је Кашћелан.

***

ГОРИЦА 54

БОРАЦ 96

(17:28, 12:28, 10:24, 15:16)

Дворана: “Горан Ченгић” у Новом Сарајеву.

Гледалаца:

Судије: Томислав Вовк, Душко Седлар, Игор Јањушевић.

ГОРИЦА: Уљаревић, Јеленковић 16, Перица, Машић 4, Оштрић, Цинац 7, Батур 10, Мајић 3, Накић-Војновић 8, Милоложа, Сокол 2, Поробић 4. Тренер: Владимир Крстић.

БОРАЦ: Џерон 13, Ланговић 13, Драгојевић, Лакић 10, Адамовић 4, Симић 2, Ребец 15, Бошковић 9, Танасковић 14, Делалић 16. Тренер: Зоран Кашћелан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана