Бициклиста Сергеј Максимовић потписао уговор са тимом Исео: Италија велика шанса и изазов

Душан Репија
Бициклиста Сергеј Максимовић потписао уговор са тимом Исео: Италија велика шанса и изазов

КОТОР ВАРОШ - Бициклиста БСК-а из Бањалуке Сергеј Максимовић потписао је уговор са италијанским тимом Исео, па ће у новој сезони каријеру градити у земљи у којој је овај спорт има изузетну традицију и један је од популарнијих.

Сјајни резултати на домаћим друмовима момка из Котор Вароша нису остали незапажени па је још пред старт сезоне која је на измаку стигао позив са “чизме”. Ипак, пандемија вируса корона и компликације око папира одгодиле су његов одлазак, али он већ неко вријеме ради по програму који му шаљу тренери из нове екипе, како би имао добру базу и лакше се прилагодио захтјевима када им се придружи у јануару.

- Мој нови тим је УЦИ континентал, тим који се углавном такмичи на тркама у Италији и у окружењу. Познат је по раду са младим бициклистима, а концепт је такав да ниједан члан нема више од 23 године. Имам 19 и срећан сам што сам добио прилику да се опробам на оваквом нивоу - рекао је Максимовић.

Ипак, позив му није пао с неба. Иза њега су хиљаде и хиљаде превезених километара углавном према Борји и путем за Кнежево, а додатну тежину даје чињеница да је углавном сам на друму. Бициклизам јесте борба против штоперице, али...

- Много је психички лакше када дођете на тренинг са десетак, 15 бициклиста. Доста сам урадио овдје, иако наравно увијек може боље, али мислим да сам урадио што сам могао - рекао је Максимовић.

А то говоре и резултати. Вишеструки је првак Републике Српске и БиХ на друму и хронометру, а у првој сениорској сезони успио је да одвезе двије најјаче трке у региону “Београд - Бањалука” и Трку кроз Србију.

- Задовољан сам сезоном. Мој БСК је постао шампион Премијер лиге, а стекао сам много искуства наступајући на међународним тркама. Доста солидно сам одвезао свих осам етапа и мислим да сам спреман за нову степеницу. Радујем се изазову и једва чекам да се у јануару прикључим екипи на припремама. Вјерујем да ћу се снаћи и изборити за своје мјесто, јер се већ мјесецима припремам онако као ми сугеришу - нагласио је Максимовић.

Контакт

Открио је и како је дошло до сарадње са италијанским тимом, односно како је добио прилику да се избори за уговор.

- Препоручили су ме резултати, јер сам шампион БиХ до 23 године на друму и хронометру. Такође, имали смо истог спонзора, па смо преко једног посредника ступили у контакт. Рекли су ми да дођем, био сам на проби неколико дана, а они су били задовољни оним што сам показао - рекао је Максимовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана