Апел ЖКК Орлови пред сезону пуну изазова: Нема резултата без помоћи институција

Милан Зубовић
Апел ЖКК Орлови пред сезону пуну изазова: Нема резултата без помоћи институција

БАЊАЛУКА - Руководство Орлова овог љета нема много дана за одмор јер мора да затвори финансијску конструкцију за наредну сезону у којој их очекује борба на два фронта.

Актуелни шампиони БиХ те освајачи Купа Републике Српске и Купа БиХ пред собом ће имати тежак задатак јер бране све три трофеја на домаћој сцени, док ће на регионалној трећу сезону заредом наступати у WABA лиги. Бањалучка екипа жребана је у групу А заједно са Триглавом, Будућности, Фениксом, Војводином и Баскет камом. У групи Б такмичиће се Бадел, Партизан, Монтана, Цеље, Бановићи и Пламен.

- Потребна нам је финансијска подршка јер се ми, као и Игокеа, такмичимо цијеле сезоне те не играмо само неколико утакмица у Европи као поједини клубови у другим спортовима. Игокеа и ми трчимо маратон, а не спринт на 100 метара. Стога нам је потребна помоћ и надамо се да ће нам Влада Републике Српске као и Министарство породице, омладине и спорта поново изаћи у сусрет јер без њих нећемо моћи да поновимо прошлосезонске успјехе, када смо први пут у историји клуба освојили троструку титулу - рекао је предсједник Орлова Лука Лугоња.

Амбиције екипе идуће јесени сличне су прошлосезонским.

- Наши планови првенствено ће зависити од буџета који будемо имали на располагању и на основу којег ћемо саставити тим. Најбитније је да смо сачували костур екипе, мада смо имали и неких одлазака које морамо надокнадити, за шта су нам потребне додатне финансије јер су се и остале екипе појачале па морамо држати корак с њима. Наша велика жеља је да одбранимо све три трофеја те да изборимо наступ на Фајнал фору WABA лиге, што нећемо моћи урадити уколико не буде помоћи надлежних институција - истакао је Лугоња.

За прошлосезонске успјехе захвалан је играчицама и стручном штабу мада је велику помоћ дала Влада Републике Српске.

- Влади Српске морам посебно да захвалим јер смо претпрошле године добили 100.000 марака које нисмо потрошили у једној сезони, већ смо развукли на двије и захваљујући томе стигли до трофеја. Сада очекујемо да нам поново помогну, јер сами нећемо издржати. Женску кошарку вратили смо на велика врата у Бањалуку, по којој је она раније била препознатљива. Минимално нам је потребно 100.000 марака, док бисмо са 120.000 или 150.000 могли да размишљамо и о неким вишим циљевима - нагласио је Лугоња.

Прескуп излет у Европу

Као шампиони БиХ Орлови су стекли право наступа у Еврокупу, што је одбијено јер би излет у Европу био прескуп, а тај новац ће бити много корисније потрошен.

- Захвалили смо се на позивници за наступ јер једноставно немамо довољно новца да то испоштујемо како треба. Жријеб би могао много да нас кошта јер, ако бисмо случајно добили противника из неке далеке земље, много новца потрошили бисмо на путовање, што би оставило посљедице на буџет и питање је да ли бисмо то уопште закрпили - рекао је Лугоња који је за септембар најавио ново издање турнира “Ацо-Прле-Миленко”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана