Алварез се сродио са Слободом и Новљанима

Синиша Котараш
Алварез се сродио са Слободом и Новљанима

НОВИ ГРАД - Доста изненађујуће зазвучала љетошња вијест да је управа Слободе у Нови Град довела три аргентинска фудбалера. Међутим, показало се да су челници клуба знали шта раде пошто су се они веома брзо наметнули шефу стручног штаба Душку Вранешевићу.

Свакако, највише је показао крилни нападач Валентин Алварез који је од старта приграбио статус првотимца и са четири постигнута и још толико намјештених голова увелико допринио одличном пласману Слободе која тренутно дијели друго мјесто на табели Прве лиге Републике Српске.

Млади “гаучос” (21 година) у Нови Град је стигао у јулу ове године и како сам каже, није погријешио.

- Био сам љетос у Аргентини на одмору и имао неколико понуда за промјену средине. Заједно смо одлучили да би Слобода мога да буде најбоља опција за мене, јер смо процијенили да ћу ту имати одличне услове за рад и даљи напредак. Истина, нисам много знао о Првој лиги РС, као ни о самом граду, али сам имао срећу да мој агент одлично познаје све овдашње прилике тако да сам од њега добио много информација које су ми заиста добро дошле на почетку - рекао је Алварез у разговору за “Глас Српске”. 

У нову средину одлично се уклопио, јер како каже, људи су сличног менталитета као и Аргентинци.

- Заиста се у Новом Граду осјећам добро и угодно. Стварно уживам, како у Слободи, тако и у самом граду који је веома лијеп. Сви су ме добро прихватили и имам велику подршку од свих људи у клубу, поготово од тренера Вранешевића. Што се тиче осталих ствари, играјући у Хрватској прилагодио сам се на овдашњу исхрану, одговара ми и менталитет људи, тако да сам овдје јако срећан - тврди Алварез.

Када су у питању игре у дресу Слободе, Алварез каже како је задовољан својим играма, али и да мора да поправи реализацију.

- Реално, задовољан сам својим играма и чињеницом да сам постигао четири поготка. Међутим, сигуран сам да имам доста простора за напредак и да бих, ако поправим реализацију, био много кориснији за екипу. Што се тиче саме лиге, мислим да је њен квалитет задовољавајући поготово што сада у свим екипама има доста младих играча. Слобода је једна од најмлађих екипа у лиги и сигуран сам да бисмо уз добар и одговарајући рад могли  још више напредовати. Потписао сам уговор на годину , за сада ми је лијепо и видјећемо на љето како ће се ствари развијати - додао је Алварез.

Меси и Ривер

Алварез је одрастао у Лас Петакасу, а у Европу је 2019. године стигао из екипе Атлетико Хувентуд Гвадалупа, прво у Сплит, а потом и у редове хрватског друголигаша Бијелог Брда. 

- Са 13 година сам отишао да живим у град који се зове Сан Хорхе и почео да тренирам у Атлетико Хувентуд Гвадалупе. Није тајна да ми је, као и свим Аргентинцима који се баве фудбалом, идол Лионел Меси и волио бих да достигнем бар мали дио његовог мајсторства. Што се тиче клупске припадности, моје срце куца за Ривер Плату - рекао је Алварез.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана