За меч са Радником Звезда пушта у продају 24.500 карата

Агенције
За меч са Радником Звезда пушта у продају 24.500 карата

Како ће за слиједеће коло Суперлиге бити дозвољено присуство навијача на трибинама, Црвена звезда планира да за меч са Радником у продају пусти 24.500 улазница.

Присуство навијача на трибинама биће на фудбалским утакмицама у Србији дозвољено од слиједећег викенда. Влада Србије донијела је овакву одлуку, али уз стриктна ограничења на која је Црвена звезда у саопштењу подсјетила све оне који одлуче да дођу на меч.

Треба напоменути да одлука Владе да се дозволи присуство навијача на спортским догађајима на отвореном подразумијева окупљање до 1.000 људи.

Из Црвене звезде добили смо објашњење да за догађаје на отвореном није одређен максималан број људи који могу да се окупе. Из Љутице Богдана позивају се на изјаву докторке Слађане Кисић Тепавчевић да су мјере ублажене и да у прилог оваквој одлуци иде и лијепо вријеме које смањује могућност преношења вируса, али да одлука о томе да ли је одлазак на утакмицу ризик остаје на сваком појединцу. Кисић Тепавчевић је нагласила и да остаје препорука да између навијача буде размак најмање један метар.

"Меч са Радником из Сурдулице биће одигран уз присуство публике, али уважавајући све мере и прописе, како би се спречило ширење коронавируса.

У складу са одлуком о поштовању размака од једног места између гледалаца, половина капацитета нашег стадиона биће пуштена у продају, што значи 24.500 карата. Маракана је довољно велика да и уз такво ограничење може да се направи феноменална атмосфера на трибинама.

Хуманитарна акција коју је Црвена звезда покренула пре пандемије коронавируса и која је била планирана за меч против Напретка да приход од продаје улазница, које ће и сада коштати 75 динара за све трибине, иде Универзитетској дечјој клиници у Тиршовој и манастиру Церенска река на Косову и Метохији, биће спроведена сада.

Све карте које су купљене за меч против Напретка (укупно 2920), важиће и за сусрет са Радником.

Црвена звезда и овом приликом моли публику да поштује све мере и прописе Владе Србије. Прослава 31. титуле, као и 75. рођендана клуба ће бити у последњем колу на мечу против Пролетера, када се надамо да ће бити дозвољено да Маракана буде пунија од оног што нас очекује у мечу против Радника. Дођите да поздравите Дејана Станковића и црвено-беле шампионе", саопштио је клуб

Меч се игра у суботу од 18 часова.(N1)

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана