Вучић: Хвала Ивковићу за сва злата, генерације га памте

Танјуг
Вучић: Хвала Ивковићу за сва злата, генерације га памте

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић упутио је данас телеграм саучешћа поводом смрти прослављеног кошаркашког тренера Душана Дуде Ивковића.

-Изузетно ме је погодила вест о смрти Душана Дуде Ивковића, једног од наших и европских највећих тренера, човека који је својим умећем и љубављу према кошарци обележио целу епоху овог спорта. Његова енергија и врхунско познавање кошарке, донели су нам небројена одличја у аренама широм света, али и дивљење и поштовање кошаркашких стручњака и професионалаца. И када нам је било најтеже, победе његових момака доносиле су неизмерну радост нашем народу, који се поносно сливао у престоницу да поздрави Дуду и његове шампионе – истакао је Вучић.

Захвалио је Ивковићу за сва злата, за сва победничка постоља, за сва славља и радост, за то што је прославио српску кошарку и дао срце за овај предивни спорт и своју земљу.

-Хвала му што је покренуо изградњу новог спортског храма за његов Раднички, а наша је обавеза да тај његов животни пројекат успешно завршимо. Србија тугује, генерације га памте. Нека почива у миру - наводи се у телеграму саучешћа председника Вучића, саопштила је прес служба председника.

Ивковић је је преминуо данас у Београду у 78. години.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана