Весић: Клубови оцијенили - најбоље организован Ф4 до сада

Танјуг
Foto: Taнјуг

БЕОГРАД- Организацијом Фајнал фора Евролиге, Београд је био спортска престоница Европе и свијета са око 20.000 посјетилаца из иностранства, а према оцјенама, ово је било најбоље организовано такмичење до сада, рекао је данас замјеник градонацелника Горан Весић.

"Оцена клубова је да је ово био најбоље организован Фајнал фор, што су пренели представници Евролиге", рекао је Весић и додао да је и са безбједносног аспекта све прошло без проблема, јер је прије такмичења обављен детаљан контрадиверзиони преглед, уз ригорозне контроле на улазу.

Весић је навео и да је процјена да је од такмичења, привреда Београда зарадила око 30 милиона евра, али да су корист имали и други градови, попут Новог Сада и Панчева, због чега су овакви догађаји важни.

"Послали смо лепу слику у свет, што заправо не може да се израчуна у парама јер, осим што су Фајнал фор посетили бројни туристи, пренос је био у више од 70 земаља, а на почетку сваког емитован је спот о Београду. То је велика ствар и добра промоција нашег града", рекао је Весић.

Додао је да је задовољан што је Београд имао храбрости да се у јануару кандидује по други пут за организацију овог такмичења, када то нико у Европи није смио, нити је могао да гарантује да ће се одржати с публиком.

"На мој позив, Влада Србије дала је сагласност и гаранцију", рекао је Весић за ТВ Хепи.

Београду предстоји Свјетско сениорско првенство у рвању, које ће свакако бити мање такмичење, али Весић сматра да ће доћи између 5.000 и 10.000 људи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана