Реми 1:1 Партизана и Звезде у 163. вечитом дербију

Танјуг
Foto: Анадолија

БЕОГРАД - Фудбалери Партизана и Црвене звезде одиграли су вечерас неријешено 1:1 (1:0) у 163. вечитом дербију на стадиону у Хумској.

Стрелац за Партизан био је Филип Стевановић у 6. минуту, док је Александар Катаи са пенала донио бод црвено-бијелима у 74. минуту.

Вођство црно-бијелима донео је Стевановић раним голом у 6. минуту меча, а избраници Александра Станојевића у финишу полувремена имали су још две велике шансе за гол, које нису искористили Лазар Марковић и Такума Асано.

Најбољу прилику за изједначење Звезда је имала у надокнади времена преко Дијега Фалчинелија, али је лопта завршила поред стативе.

Прву шансу у другом полувремену имали су гости, али је Марко Гобељић у 52. минуту погодио стативу. Црвено-бијели у 74. минуту дошли су изједначење, када је Александар Катаи реализовао једанаестерац, који је досуђен након што је Милош Јојић повукао за дрес Санога у казненом простору.

Црно-бијели вршили су притисак у финишу меча, најбољу шансу за вођство имао је Асано два минута прије краја сусрета, али је његов покушај петом завршио тик поред стативе.

Меч у Хумској обиљежила је и повреда фудбалера Партизана Сејдубе Суме, који је терен напустио већ у 16. минуту, док је други жути картон и искључење у посљедњим минутима надокнаде времена добио звездин играча Саного.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана