Рекорд Лазарова: Постигао голове у четири различите деценије

dnevnik.hr
Рекорд Лазарова: Постигао голове у четири различите деценије

Кирил Лазаров и с 40 година на леђима лидер је своје Сјеверне Македоније, која је упала у на Свјетско рукометно првенство 2021. након што је одустала Чешка.

Прву утакмицу Македонци су одиграли против Шведске и изгубили с увјерљивих 32:20, али Лазаров је исписао историју рукомета - постао је први играч који је постигао гол на свјетском првенству у четири различите деценије.

Да рекорд буде још "луђи", невјероватан низ почео је и завршио на истом мјесту - у дворани у Каиру.

Лазаров је баш на том мјесту на СП-у 1999. забио први гол Саудијској Арабији, а сад је 21 годину касније затворио круг.

Наравно, не би то Киро да се зауставио на само једном голу. Дао их је пет и придодао пет асистенција, дакле био је директно укључен у пола голове своје репрезентације.

Заиста импозантан успјех понајвећег играча у историји ове игре. Лазаров је провео укупно пет година у Загребу, који је био његов први инострани клуб - као 20-годишњак стигао је из македонског Пелистера.

Поред тога, у Хрватској је срушио рекорд за највише голова на једном свјетском првенству - 2009. постигао их је чак 92 на турниру. Рекордер је и на европским смотрама - 2012. у Француској постигао је 61 гол. На клупском нивоу 2015. постао је први играч који је пробио границу од 1.000 голова у Лиги шампиона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана