“Пао” и Азербејџан: Србију побједа дијели од Свјетског првенства

Г.С.
“Пао” и Азербејџан: Србију побједа дијели од Свјетског првенства

Фудбалска репрезентација Србије је савладала Азербејџан и само једна побједа је дијели од директног пласмана на Свјетско првенство.

Србија је теже од очекиваног у Београду тријумфовала против Азербејџана резултатом 3:1, а јунак Орлова је био Душан Влаховић.

Нападач Фиорентине је довео Србију у водство у 30. минути када је реализовао пенал, а Азербејџан је изједначио у 45+2. када је велику грешку голмана Предрага Рајковића искористио Емин Махмудов и погодио за 1:1.

У 53. минути Влаховић је погодио за 2:1, а коначних 3:1 је поставио Душан Тадић поготком из пенала у 83. минути. Србија је на тај начин стигла до 17. бода којим је остала лидер на табели.

Србија има бод више од Португала који је са 5:0 савладао Луксембург (Роналдо пенал 8, Роналдо пенал 13., 87., Фернандес 18., Палхинха 69.), а обје селекције су већ осигурале минимално бараж.

Португал има утакмицу мање, али чак и ако некадашњи европски првак побиједи Сјеверну Ирску, Србија ће имати шансу побједом у директном дуелу са Роналдом и дружином у посљедњем колу 14. новембра отићи директно на Мундијал у Катар.

Група А: Србија - Азербејџан 3:1, Португал - Луксембург 5:0

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана