Олга Даниловић изборила пласман на Аустралијан опен

Танјуг
Олга Даниловић изборила пласман на Аустралијан опен

ДУБАИ - Српска тенисерка Олга Даниловић пласирала се на Аустралијан опен, пошто је у финалу квалификација у Дубајиу победила Индијку Анките Раину 6:2, 3:6, 6:1.

Даниловић, 183. тенисерка свијета, послије више од два сата игре први пут у каријери изборила је наступ у главном жребу неког Грен слем турнира.

Аустралијан опен почиње 8.фебруара.

-Пресрећна сам што сам први пут изборила пласман за главни жреб грен слема, поготово што је претходна сезона била тешка, неизвесна, једном речју хаотична због свега што нам је донео вирус корона - изјавила је млада српска тенисерка.

Додала је да није било турнира, није било пуно мечева, чак и припремни период за 2021. није био онакав какав обично бива за старт једне такмичарске године.

- Ипак веровала сам у свој рад, у себе и припреме које сам захваљујући Новаку Ђоковићу имала у Тениском центру Новак, заједно са тренерима Борисом Бошњаковићем, Кристијаном Шнајдером и Владом Радоњићем. Велика захвалност Новаку за све што је учинио и чини, а на нама је да се боримо и оправдамо сву његову љубав, залагање и све што ради за бољитак свих нас,истакла је Даниловићева за сајт Тениског савеза Србије.

Додала је да је партијама и побједама у Дубаију себи приуштила најбољи могући рођендански поклон, а то је да ће 20. рођендан (23. јануара) дочекати и прославити у Аустралији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана