Лекцију из Лондона примијенити у пракси

Душан Репија
Лекцију из Лондона примијенити у пракси

БЕОГРАД - “Петица” из Лондона још одзвања у главама фудбалера Црвене звезде који ће покушати да наставе са добрим играма на домаћем терену у Лиги шампиона, те оставе много бољи утисак у реваншу против Тотенхема (21 час).

Дан прије још једног спектакла у Београду из Звезде се не може чути ријеч побједа. Међутим, фудбалери и стручни штаб сигурно потајно размишљају у том правцу, јер се, на крају крајева, спортски надати, а ту су још неки адути.

Чувени тунел који води до терена “Маракане” и пјесма навијача леде крв у жилама противника, а самопоуздање фудбалерима Звезде закуцавају на максимум.

У таквом амбијенту пали су Олимпијакос и Ливерпул, Наполи извукао реми, а само ПСЖ однио све три бода иако су се и скупе звијезде из Париза ознојиле много више него што говори крајњи резултат (4:1). Зна то добро и Владан Милојевић који ипак спушта лопту на земљу, не осврћући се на претходне подвиге.

- Ми смо другачија екипа када играмо код куће. Играти на нашем пуном стадиону, због енергије, није лако ниједној екипи без обзира на то како се та екипа звала. Историја треба да остане негде тамо, ми се трудимо да пишемо неку нову историју, то је битно и у фудбалу и у животу - рекао је Милојевић. 

О игри Тотенхема ове сезоне много тога је написано прије утакмице у Лондону, а онда смо на терену видјели растрчани, физички и технички перфектан тим пред чијим налетима “црвено-бијели” нису успјели да се одбране. Иако су од тада освојили само бод у два меча Премијер лиге, евидентно је да су подигли ниво игре јер су испустили побједе против Ливерпула и Евертона.

Много се причало и о повреди Харија Кејна који се ипак нашао у авиону за Београд, као и емотивној сломљености Хјонг Мин Сона који је неспретним стартом нанио прелом ноге Андреу Гомешу. Како су обојица допутовали у престоницу Србије, вјероватно ће и заиграти, што значи да ће одбрана Звезде поново бити на великим искушењима. 

- Анализирали смо их, имају много добрих играча, али све утакмице су специфичне на свој начин. Све што смо гледали и анализирали, када се изађе на терен пада у воду. Треба да будемо концентрисани на ситуацију на терену. Терен ће показати шта су то они спремили, а и шта смо им ми спремили. Није ово плејстејшн, ово је реална игра, толико велике брзине, много простора. Онда морате да компензујете, једну рупу отвори, другу затвори. Свако прича оно што жели, “што сте се отворили”, “што нисте”. Онда се отворите па примите пет, али то је јавност - закључио је Милојевић.

Он не би требало да има много дилема у вези са саставом. Милан Борјан ће вечерас срушити рекорд Ратомира Дујковића по броју европских мечева на голу Звезде, а испред њега ће бити стандарда четворка Марко Гобељић, Немања Милуновић, Милош Дегенек и Милан Родић. Хозе Кањас и Милош Вулић морају да изгледају много боље него у Лондону како би Звезда имала неке шансе, а наравно и остали. Маурисио Покетино сигурно ће поново највећу пажњу посветити заустављању Марка Марина, па би Раџив ван ла Пара и Матео Гарсија морали да узму више протагонизма у игри како би Милан Павков или Ричмонд Боаћи имали некакву шансу у самом врху напада.

Звезда још има шансу за пролаз међу 16 најбољих, а потпуно је у игри за треће мјесто и наставак такмичења у Лиги Европе, па је осим имена ривала и то додатни мотив иако је Милојевић подвукао да неће стављати притисак на своје играче.

- Нисам имао пуно прилике да играм са таквим типовима играча, упознао сам се на првој утакмици у Лондону. Они вас притискају свих 90 минута, немате времена да размишљате много, морате брзо да реагујете. Морамо да будемо компактни, јер екипа као Тотенхем сваку грешку успева да казни. Спремамо се максимално за меч, имамо видео-анализе, покушаћемо да извучемо поуке из Лондона - рекао је везни фудбалер Милош Вулић.
 

 

Група А

1. ПСЖ                 3    3    0    0    9:0    9
2. Реал М.            3    1    1    1    3:5    4
3. Бриж                3    0    2    1    2:7    2
4. Галатасарај     3    0    1    2    0:2    1
ПСЖ - Бриж (21), Реал Мадрид - Галатасарај (21).

 

Група Б

1. Бајерн    3    3    0    0    13:4    9
2. Тотенхем    3    1    1    1    9:9    4
3. Ц. звезда    3    1    0    2    3:9    3
4. Олимпијакос    3    0    1    2    5:8    1
Бајерн - Олимпијакос (18:55), Црвена звезда - Тотенхем (21).

 

Група Ц

1. Манчестер с.    3    3    0    0    10:1    9
2. Динамо З.    3    1    1    1    6:4    4
3. Шахтјор    3    1    1    1    4:6    4
4. Аталанта    3    0    0    3    2:11    0
Динамо З. - Шахтјор (21), Аталанта - Манчестер сити (21).

 

Група Д

1. Јувентус    3    2    1    0    7:3    7
2. Атлетико М.    3    2    1    0    5:2    7
3. Локомотива    3    1    0    2    3:5    3
4. Бајер Л.     3    0    0    3    1:6    0
Локомотива - Јувентус (18:55), Бајер Леверкузен - Галатасарај (21).

 

38.
европски меч игра Милан Борјан који ће тако престићи Ратомира Дујковића


од могућих 12 бодова освојила Звезда у Београду 

4,85
квота на побједу Звезде, 4,10 се “плаћа” реми, а 1,75 тријумф Тотенхема
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана