Борац са минус три из Љубушког

Душан Репија
Борац са минус три из Љубушког

ЉУБУШКИ - Рукометаши Борца поражени су од Извиђача (31:34) у првом мечу четвртфинала Купа БиХ, али ће имати реалне шансе да у реваншу у Бањалуци надокнаде минус и пласирају се у саму завршницу.

За разлику од неких претходних утакмица великих ривала, ова је била прилично отворена и лијепа. Играло се доста брзо и ефикасно, што је начин игре који више одговара домаћину. Ипак, чини се да су Бањалучани могли и боље да прођу, јер су у највећем току меча контролисали резултат. Све до 43. минута ниједна екипа није имала више од два гола залихе, а онда су Љубушаци повели са 26:23. Серијом 4:0 Борац је преокренуо резултат, али је са неколико промашених зицера дозволио домаћима да врате предност и у “Борик” понесу пристојну залиху.

- Имали смо у тим тренуцима и играча више, али смо све просули за неколико минута. Били смо у бољој позицији него што крајњи резултат показује, али сам оптимиста и мислим да можемо проћи даље - рекао је стријелац пет голова за Борац Милан Дакић.

Утисак је да је за реми или чак побједу “црвено-плавих” недостајала боља игра у одбрани и понека одбрана голмана више. Ниједном у сезони, чак ни у оном поразу од Горења, чувари мреже Бањалучана нису савладани 34 пута.

- Било је, наравно, пропуста, али мислим да је одбрана била коректна. Напади су били јача страна обе екипе, јер ни њихови голмани нису нама одбранили много шутева. Са друге стране, знам да смо способни да одиграмо много чвршће и убеђен сам да ћемо то показати у реваншу - додао је Дакић.

Тренер Веселин Вујовић и његов помоћник Мирко Микић нису били задовољни ни начином на који је посао обавио судијски пар Ведад Шкаљић - Един Куловић, па је искусни стручњак у финишу меча добио и опомену, а Извиђач лопту и прилику да увећа предност. Најефикаснији играч утакмице био је лијево крило Борца Владо Драганић, који је постигао осам голова, а код домаћих је седам дао Стјепан Јозиновић, по шест су додали Милан Вукшић и Милош Кос.

Синоћ су играли: Слога (ГВ) - Грачаница, Слога (Д) - Слобода, Вогошћа - Босна (В), а реванши су 21. априла.

Славуљица добро прошао

На самом почетку утакмице Бањалучане је задесио велики пех јер је у приликом једног дуела Саво Славуљица добио јак ударац у нос и више се није враћао у игру. Ипак, први преглед је показао да кост у носу није пукла, већ је страдала хрскавица, па снажни десни бек не би требало дуго да одсуствује са терена. Како је од раније повријеђен Никола Јеремић, Веселин Вујовић је био приморан да на десној страни терена мијења Александра Милићевића и Луку Кнежевића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана