Искупљење против Албе

Агенције
Искупљење против Албе

БЕОГРАД - Прилику да се искупе за пораз од Жалгириса (70:76) у Евролиги кошаркаши Црвене звезде имаће вечерас од 19 часова такође пред својим навијачима.

Београђани неће имати времена за тренинг већ само опоравак и одмор да би што спремнији дочекали екипу из Берлина која је имала дан више одмора.

- Играмо против екипе која има добро познат начин игре, а то је транзиција, много контри, шутева чиме су нас надиграли у Берлину. Мораћемо брзо да вратимо енергију и да се опоравимо како знамо и умемо. Алба показује да је у доброј форми, играју дуго заједно и имају искусног тренера Гарсију Аита који је поставио систем, у коме ови играчи играју већ неколико сезона - рекао је тренер Звезде Драган Шакота.

“Црвено-бијели” су се доста потрошили против литванског тима мада енергија на том мечу није била на очекиваном нивоу као што је то био случај током претходних мечева док је управо на то упозоравао и Шакота који је пред утакмицу говорио да његови играчи морају заборавити побједу у Каунасу.

- Играли су паметно, имали су енергију, користили су “мисмеч” ситуације, борили смо се колико смо могли, недостајали су нам неки играчи… И догодило се нешто што смо могли да предвидимо када играмо далеко од нивоа на којем смо одиграли неке раније утакмице у Евролиги - рекао је Шакота.

Током првог полувремена екипе су доста смјењивале у вођству и као пресудна показала се серија гостију 11-0 у трећој четвртини. Овим поразом Звезда је прекинула низ од четири побједе и има скор 9-10, али је остала на осмом мјесту табеле. 

- Ући ћу у тему која нема везе са тим. Пре свега, уопште није испало фер код нас да играмо две утакмице у два дана, док Жалгирис има три дана и Алба има толико. Кад не можемо да направимо тренинг и у тој ситуацији смо остали без играча… Браун није тренирао, био је повређен, нама код прве ротације доста пада квалитет и они то добро читају, Јасикевичијус је то читао добро, врхунски је тренер и у том прекиду су направили велику серију коју је требало да направимо фаул, а нисмо. Слабо смо то “ишчитали”, да ли нас је повукао резултат, мислећи да је све у реду… Тај период је можда одлучио ток утакмице. Очигледно је да Браун није имао свежину и то се видело у продорима, кад се повлачио, није ишао до краја како може, очигледно није био сигуран у своје ноге. На неки начин његов квалитет игре одређује како ћемо да играмо у Евролиги - казао је Шакота.

 

 

Стријелци

Због повреда у саставу Звезде није било Филипа Човића, Дејан Давидовца и Марка Јагодића Куриџе. Лоренцо Браун био је једини двоцифрени са 14 поена док су по девет дали Џејмс Гист, Били Берон и Владимир Штимац.

Жалгирис је предводио Лукас Лекавичијус са 17 поена, а Зек Лидеј имао је десет.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана