Игокеа домаћин Приморској у АБА лиги: Обрачун у подне

Милан Зубовић
Игокеа домаћин Приморској у АБА лиги: Обрачун у подне

ЛАКТАШИ - Први међусобни сусрет одиграће Игокеа и Приморска, а “обрачун” је заказан за недјељу у подне у Лакташима. Изабраници Драгана Бајића уписали су другу побједу у АБА лиги и са много више самопоуздања дочекују сусрет са екипом која је хит првенства, а ове сезоне побиједила је Црвену звезду, Партизан и Будућност.

- Чека нас тешка утакмица, јер нам у госте долази озбиљна екипа која је међу три које играју најљепшу кошарку у АБА лиги. Добро је вођена и зна се ко шта ради у тиму, о чему говоре резултати. Подигли смо самопоуздање након побједе у Загребу и надам се да ћемо добро одреаговати и ову утакмицу. Имамо проблема са саставом, јер током седмице нису тренирали Ваидас Каринијаускас, Марко Томас и Далибор Илић па сам радио четири на четири. Очекујем да само Илић заигра док је Томас завршио терапије, мада не вјерујем да ћу ризиковати са њим, као и са Каринијаускасом. Ипак, нема предаје већ само идемо напријед по нову побједу - изјавио је тренер Игокее Драган Бајић.

Имао је само ријечи хвале за Приморску у чијим редовима се налази један бивши члан Игокее. Плејмејкер Ленс Херис кратко вријеме играо је за Александровчане у њиховом дебитантском наступу у регионалном такмичењу 2010. године.

- Тешко је говорити о неким предностима које имају, јер су четврти на табели. Мало је слабости у њиховој игри, нападачки и одбрамбено, и тим је добро посложен прошле сезоне, да би пред ову био допуњен са два-три играча. Спремили смо се најбоље што можемо да их кажњавамо у неким моментима и стварима гдје су показали слабости у игри - казао је Бајић.

Није желио много да говори о наводној финансијској кризи која потреса клуб, као ни о подневном термину у којем су већ играли и доживјели пораз од Меге тројком у посљедњој секунди.

- О тој кризи говори се више од мјесец, а момци побјеђују. То је све што мислим о томе. Термин је необичан, али како је нама тако је и њима. Тренирали смо у подне да се мало привикнемо и надам се ћемо боље реаговати у односу на меч са Мегом и доћи до побједе - рекао је Бајић.

Парови 11. кола, субота: Морнар - Мега (18), ФМП - Будућност (20). Недјеља: Игокеа - Приморска (12), Задар - Црвена звезда (18), Партизан - Цибона (20), Цедевита Олимпија - Крка (20).

СТАТИСТИКА

Рашад Вон (Игокеа)

Слика: Расад Вон

Марко Јагодић Куриџа (Примориска)

Слика: Марко Јагодиц Куридза

10      утакмице    10

31      минути       31,1

16,6   поени          13

4,2     скокови      7,6

2,4     асистенције 2,9

15,1   индекс        17,9

Међусобни скор

0        0

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана