Горан Грбовић има замјерку на рад бившег тренера “црно-бијелих”: Тринкијери “угасио” Партизаново огњиште

Дејан Марић
Горан Грбовић има замјерку на рад бившег тренера “црно-бијелих”: Тринкијери “угасио” Партизаново огњиште

БЕОГРАД - Прослављени кошаркаш Партизана Горан Грбовић замјерио је сада већ бившем тренеру “црно-бијелих” Андреи Тринкијерију што је запоставио домаће снаге.

Одлазак харизматичног тренера узбуркало је страсти у редовима најтрофејнијег српског клуба. Тринкијери је причом и резултатима “купио” навијаче, био на добром путу да Партизан изведе на шампионски пут, међутим, пандемија вируса корона зауставила је јуриш на титулу. И када се очекивало да Андреа почне са склапањем мозаика за нови напад на круну, дигао је сидро. Није пристао на смањење плате од 20 одсто те је преузео Бајерн.

Грбовић није осудио Тринкијеријев маневар јер је, како каже, све ово само бизнис. Па ипак, имао је једну озбиљну замјерку на његов рад.

- Андреа није водио рачуна о ономе што клуб истински јесте, а то су домаћи играчи. Они су некад били наш идентитет, Партизаново огњиште, а сада немамо на шта да се грејемо - рекао је Грбовић за “Глас Српске”.

Промјена на клупи је, према ријечима нашег саговорника, дошла у зао час. Прослављени ас сматра да је иза тренера остала велика рупа и минско поље.

- Тренутак у којем је Тринкијери отишао је тежак, а сама одлука је болна. Ситуација је деликатна, минско поље морамо да деминирамо и кренемо испочетка. Јер клуб је ове године у финансијском минусу, глобална економија је нарушена и биће тешко задржати претходни систем.

За крај, Грбовић је додао да разумије разочарење навијача, али и истакао да није ријеч ни о каквој издаји.

- Андреин шарм, прича и “улазак” у навијаче су добро познати. Он је препознатљив по томе и то је његова методологија. Битно је да ће остати упамћен по доброј статистици. Партизан је ове године јако далеко догурао. Тринкијери је извукао максимум из екипе, али је ресетовањем сезоне изгубио право да крунише свој рад - закључио је Горан Грбовић.

Шћепановић није рјешење

Владо Шћепановић се спомиње као насљедник Андрее Тринкијерија. Грбовић, међутим, не вјерује да је то добро рјешење.

- Да се разумемо, немам ништа против Владе. Само не треба да се ломи преко колена. Нисам за то да Шћепановића потрошимо за неких шест месеци, као што смо урадили са Ненадом Чанком и Пером Божићем. Тражиће се идентични резултати и зато при избору новог тренера треба бити јако опрезан - нагласио је Грбовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана