Додик: Дешавања у Мелбурну показала да нема слободе и права човјека

Срна
Foto: Танјуг

БЕОГРАД- Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас да су дешавања у вези са учешћем најбољег тенисера свијета Новака Ђоковића на тениском турниру у Аустралији показала да се свијет потпуно промијенио и да нема слободе и права човјека да одлучује о свом животу на начин на који он мисли да може.

Додик је рекао да се нада да ће Ђоковић на крају, ипак, играти на Отвореном првенству Аустралије јер би ускраћивање да учествује било губитак за Аустралију и тај турнир, а не за српског тенисера. "У сваком случају, ускратити евентуално таквој тениској величини и човјеку који је број један у свијету да игра - то је губитак и за њих и за локални турнир, а не за Новака", рекао је Додик новинарима из Српске у Београду.

Аустралијске власти јутрос су по други пут укинуле визу Новаку Ђоковићу. Адвокат Стивен Лојд, који заступа Владу Аустралије у случају против Ђоковића, изјавио је да ће се Ђоковић сутра у 8.00 часова по локалном времену појавити у његовој канцеларији, те да неће прије тога бити у притвору.

Ђоковићев адвокат Ник Вуд затражио је од судије да размотри могућност одржавања пуног саслушања у недјељу, 16. јануара, усљед забринутости правног тима због времена, јер одбрана жели да се одлука о процесу донесе прије Ђоковићевог првог меча на Аустралијен опену у понедјељак, 17. јануара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана