Чудесна Теа Ковачевић поново оставила све без текста

ГС
Foto: Независне новине

Тринаестогодишња тенисерка из Градишке, Теа Ковачевић наставила је доминацију и у овој години.

Једна од најталентованијих играчица у Европи супериорно је освојила титулу првака БиХ у У-14 категорији.

Она је на првенству БиХ које је одржано у Сарајеву још једном све импресионирала својим играма, које понекад остављају без текста. До шампионске титуле стигла је тако што је на цијелом првенству изгубила само једам гем и то у финалном мечу против Еде Ларе Шачировић. Теа је у финалу славила са 6:0, 6:1. Претходно је са максималним резултатом славила против Николине Ковачевић, Ане Супић и Нее Дујсо.

Подсјетимо, Теа је у 2022 години освојила првенство БиХ у категоријама до 12, 14 и 16 година старости.

Иначе, чудесна дјевојчица из Градишке је најбоље пласирани јуниор у Европи 2010. годишта, на ранг листама Тенис Европе У14 и У16 категоријама.

Наиме, Теа се, на најновијој ранг листи Тенис Европе У14 категорије, налази на 91. мјесту, а испред ње нема никог из 2010-ог годишта.

У мушком дијелу турнира за јуниоре (У-14) титулом се окитио Махир Бутковић који је у финалу био бољи од Данина Шаћирагића са 3:6, 6:2, 6:2.

Када је у питању омладински тенис, треба издвојити и успјех Амајле Кадрић која је дошла до наслова на престижном туниру "Dubai Bowl 2023" у категорији до 10 година.

Чланица Тениског клуба Босна из Сарајева је у финалном мечу турнира из серије  "TEN-PRO Global Junior Tour" на којој се такмиче најталентованији тенисери и тенисерке свијета савладал Рускињу Арину Чурајев са резултатом 6:4, 6:0.

Амајла је тренутно прва и на ранг листи тениског савеза Босне и Херцеговине до 10 година, преносе Независне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана