Црвена звезда дочекује Лудогорец у петом колу Лиге Европе: Побједа може да донесе прољеће

Г.С.
Црвена звезда дочекује Лудогорец у петом колу Лиге Европе: Побједа може да донесе прољеће

БЕОГРАД - Фудбалери Црвене звезде немају много избора уколико желе да презиме у Европи - побједа против Лудогореца (18.45 часова) намеће се као обавеза.

Сплет несрећних околности у мечу са Митјиландом мало је закомпликовао већ виђен пролазак групе Ф Лиге Европе, али фудбалери које предводи Дејан Станковић и даље све држе у својим рукама. У зависности од исхода меча Митјиланд - Брага, побједа над отписаним Бугарима могла би да разријеши све дилеме. Ипак, стратег Звезде је опрезан пред утакмицу са великим дужником још из периода док је на клупи сједио његов претходник Владан Милојевић.

- Овој утакмици прилазимо сто одсто такмичарски. Знамо шта победа може да нам донесе. Поштујемо њихову историју, имају чиме да се похвале претходних година. Са нама неће бити Марко Гобељић и Милош Дегенек због суспензије. Секу Саного се вратио, видећемо да ли ће моћи 90 минута. Луј Диони је ван строја, вратили смо и Пипа Фалка - рекао је Станковић.

Лудогорец има још више проблема са повредама, нарочито дефанзиваца. Извјесно је да ће Бугари бити ослабљени за капитена Антона Недјалкова на лијевом беку, као и стандардног штопера Жозеа Са. Велико је питање да ли ће Сисињо моћи да помогне, а тек се опоравио и најбољи играч Кирил Даесподов.

- Видим да се прича да ће они доћи без пар играча, али ако вратимо филм уназад, ми смо тамо били без неколико играча, па смо направили једну од најлепших победа - рекао је Станковић.

Штопер “црвено-бијелих” Александар Драговић каже да ће играчи учинити све да обрадују навијаче који ће овај пут због казне УЕФА неће моћи да буду на трибинама. Ипак, подршка неће изостати јер ће капије бити отворене за клинце и клинцезе до 15 година.

- Имали смо већ једну меч лопту, нисмо је искористили. Ово је најбитнија утакмица, хоћемо да победимо. Нажалост, неће бити навијача, али хоћемо да победимо за њих и да презимимо у Лиги Европе - поручио је Драговић.

Станковић каже да углавном зна који ће играчи истрчати на терен.

- Не могу да знам до почетка утакмице кога ће извести Лудогорец, тако да сам више концентрисан на нас, 95 одсто знам ко ће изаћи и како ћемо се супротставити. Ми смо увек самокритични, не бежимо од одговорности, пре свега ја, после тога и ови момци. Када погрешимо, знамо да смо погрешили и радимо на томе да све исправимо. С обзиром на то да гајимо стил игре који је доста офанзиван, нормално је да, ако не казниш противника, имаш пет шанси и не даш гол или два, мораш се надати паду концентрације. Не оправдавам га, али разумем тај пад. Зато постоји одбрана, голман, сви смо једна екипа. Радимо на томе да имамо равнотежу, превасходно када нападамо - закључио је млади стручњак.

Група Ф

Црвена звезда - Лудогорец (18.45), Митјиланд - Брага (18.45)

1. Брага      4        3        0        1        9:5     9

2. Ц. звезда          4        2        1        1        4:3     7

3. Митјиланд       4        1        2        1        4:5     5

4. Лудогорец       4        0        1        3        3:7     1

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана