Бањалучани оптимисти: Дошло вријеме да падне Сарајево

Дарко Пашагић
Бањалучани оптимисти: Дошло вријеме да падне Сарајево

БАЊАЛУКА - Љевокрилни нападач Борца Алмедин Зиљкић вјерује да ће у суботњем дербију 21. кола Премијер лиге његов тим савладали лидера Сарајево и тако се бодовни изједначити на челу табеле са тимом са “Кошева”.

 

Ако се то деси, “црвено-плави” ће практично послије осам и по година савладати бордо тим на свом стадиону, јер су посљедњи пут то учинили 26. новембра 2011. године. Тада је Борац славио са 2:0, а интересантно је да су стријелци голова за Бањалучане и данас у редовима “Великана из Платонове”. Тада је у финишу првог дијела мрежу Сарајлија начео садашњи шеф стручног штаба Бранислав Крунић, а средином другог дијела судбину гостију запечатио Саша Кајкут, који и даље тресе мреже ривала.

- Нисам од оних играча који се оптерећују прошлошћу. Зато се уопште не замарам чињеницом да наредног ривала више од осам година нисмо победили на Градском стадиону. Сигуран сам да ће та традиција бити срушена у суботу - нагласио је Зиљкић, који је прије два дана, на свој 24. рођендан, званично продужио уговор са Бањалучанима и биће вјеран овом клубу до љета 2022. године.

На прољећној премијери због повреде није био на располагању стручном штабу Борца.

- Радило се о проблемима са предњом ложом, али је сада све у најбољем реду. Било ми је јако тешко да гледам сусрет против Широког Бријега путем малог екрана, али, нажалост, нисам био у ситуацији да помогнем друговима. Олако смо пропустили предност од 2:0, али то нам је велика школа за будућност. Сада ћу бити у комбинацији за први тим, надам се да ћу и заиграти. Сигурно је да нам неће бити нимало лако, јер у екипи неће бити пожутелих Марка Јовановића и Синише Дујаковића, али доласком Горана Закарића и Марина Галића много смо јачи него јесенас. Стручни штаб на располагању има шири избор играча и верујем да ће направити добитну комбинацију и да ћемо срушити Сарајево - наставио је Зиљкић.

Иако су Бањалучани повратници међу премијерлигаше одличним играма у првом дијелу сезоне су ушли у круг екипа које ће се борити за излазак на међународну сцену, можда чак и за титулу.

- Када смо јесенас били на седмој позицији говорио сам да можемо до Европе, али и до титуле. Зашто да сада кажем нешто другачије. Ипак, наш превасходни циљ је да будемо међу три најбоље екипе и тако изборимо пласман на међународну сцену. Бањалука, Борац и сви његови навијачи, који ће у суботу, сигуран сам, напунити Градски стадион до последњег места, то заслужују - додао је Зиљкић.

Уговор са Бањалучанима на још шест мјесеци продужио је и голман Младен Лучић, који ће са четом са Градског стадиона бити до краја 2020. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана