Александар Ђорђевић, селектор кошаркаша Србије: Калинић зна зашто га нема у екипи

Агенције
Александар Ђорђевић, селектор кошаркаша Србије: Калинић зна зашто га нема у екипи

Београд - Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић изјавио је да је Никола Калинић позитивно и зрело реаговао што је изостављен са списка за Свјетско првенство у Кини.

Ђорђевић је скратио списак на 18 имена и на њему, изненађујуће, нису крилни кошаркаш Фенербахчеа и Немања Недовић из миланске Олимпије. Разлоге њиховог изостављања многи су тумачили на различите начине, од повреда до неслагања са селектором, па чак и политичких ставова јер је познато да је Калинић изнио негативно мишљење о Косову и рекао да би Срби требало да га се одрекну.

- Сви играчи знају зашто их нема, али дозволите да то остане између нас. Разговарао сам са Калинићем и он је реаговао изузетно позитивно и зрело. Разумео је и схватио зашто га сада нема - рекао је Ђорђевић.

Додао је да Калинић није завршио наступ у националном тиму.

- У будућности, као и до сада, зависи од форме, терена, резултата и понашања - поручио је Сале национале.

Репрезентативац Милан Мачван такође се огласио по питању Ђорђевићеве одлуке, а занимљиво је да се он нашао на скраћеном списку од 18 играча, иако је тек залијечио повреду кољена због које је пропустио скоро цијелу прошлу сезону.

- Много ће ми значити што ћу бити са тимом и тренирати. Повреда је залечена и већ дуже време нормално тренирам - рекао је Мачван.

Говорећи о случају “Калинић и Недовић” Мачван је имао јасну поруку.

- Увек постоје изненађења, није први пут. Могу на свом примеру да говорим, 2014. године пред СП сам био међу онима који нису били на скраћеном списку. Мора одлука да се прихвати. Селектор има идеју, на последња четири такмичења имамо три сребра и једно четврто место. Све се ради у најбољој намери да се дође до резултата. Играчи имају будућност, нису момци у годинама, рачунаће се на њих - закључио је Мачван.

Свјетско првенство у Кини почиње 31. августа, а “орлови” су у групи са Анголом, Филипинима и Италијом.

 

Припреме

Репрезентација Србије окупиће се 18. јула у Београду, а три дана касније иде на базичне припреме на Копаоник, гдје ће остати до 4. августа и утакмице против Борца у Чачку. Планиране су још провјере против Финске у Зрењанину 7. августа, три дана касније против Литваније у “Београдској арени”, а 12. августа против истог ривала у Каунасу. Србија ће учествовати и на Акрополис купу у Атини од 16. до 18. августа, а два дана касније иде у Кину, гдје ће прије турнира имати провјере против Италије, Новог Зеланда и Француске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана