Винка и Благо након 60 година брака умрли једно за другим

Срна
Винка и Благо након 60 година брака умрли једно за другим

ЉУБУШКИ - Супружници Благо и Винка Алиловић умрли су протеклог викенда у Љубушком.

Благо је умро један дан након што је преминула нјегова супруга, а Љубушаци су у браку били пуних 60 година.

Најприје је у суботу, 4. јула у 85-години живота умрла Винка, а дан касније, у недјељу 5. јула, вјероватно од туге за волјеном супругом, преминуо је и 87-годишнји Благо који је послједње дане живота провео бринући се о нјој, пише Јабука.тв.

Њихова прича је крајем прошле године објављена у медијима након што је Винка завршила у установи за палијативну здравствену његу, а Благо ју је сваки дан обилазио и његовао.

Винка је обољела од деменције, али и психоорганског синдрома и немогућности самосталног храњења.

Иако је слабо реаговала на спољне надражаје, Винка своје послједнје дане није провела сама, него је сваки дан о нјој бринуо супруг.

– Дођем сваки дан и будем с њом по два, три сата. Уз њу се одморим, код куће и дању и ноћу мислим на њу како јој је. Кад не бих дошао један дан, не бих могао заспати, било би ми као да нисам седам дана долазио. Иначе се пробудим око један сат, шта ћу, имам десетак, петнаест духовних књижица и читам. Овдје причам с њом као да разговарамо као некад, па ако Бог да, да она то разумије. Некад ми отвори очи, као да ми хоће нешто рећи. Није нико био љепши од ње, била ми је прва љубав, заклео сам се Богу и њој, тако је било и остаће тако. Сад је волим више него прије, жао ми ју је – причао је у децембру прошле године тихим и благим гласом Благо.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана