Vinka i Blago nakon 60 godina braka umrli jedno za drugim

Srna
Vinka i Blago nakon 60 godina braka umrli jedno za drugim

LjUBUŠKI - Supružnici Blago i Vinka Alilović umrli su proteklog vikenda u Ljubuškom.

Blago je umro jedan dan nakon što je preminula njegova supruga, a Ljubušaci su u braku bili punih 60 godina.

Najprije je u subotu, 4. jula u 85-godini života umrla Vinka, a dan kasnije, u nedjelju 5. jula, vjerovatno od tuge za voljenom suprugom, preminuo je i 87-godišnji Blago koji je posljednje dane života proveo brinući se o njoj, piše Jabuka.tv.

Njihova priča je krajem prošle godine objavljena u medijima nakon što je Vinka završila u ustanovi za palijativnu zdravstvenu njegu, a Blago ju je svaki dan obilazio i njegovao.

Vinka je oboljela od demencije, ali i psihoorganskog sindroma i nemogućnosti samostalnog hranjenja.

Iako je slabo reagovala na spoljne nadražaje, Vinka svoje posljednje dane nije provela sama, nego je svaki dan o njoj brinuo suprug.

– Dođem svaki dan i budem s njom po dva, tri sata. Uz nju se odmorim, kod kuće i danju i noću mislim na nju kako joj je. Kad ne bih došao jedan dan, ne bih mogao zaspati, bilo bi mi kao da nisam sedam dana dolazio. Inače se probudim oko jedan sat, šta ću, imam desetak, petnaest duhovnih knjižica i čitam. Ovdje pričam s njom kao da razgovaramo kao nekad, pa ako Bog da, da ona to razumije. Nekad mi otvori oči, kao da mi hoće nešto reći. Nije niko bio ljepši od nje, bila mi je prva ljubav, zakleo sam se Bogu i njoj, tako je bilo i ostaće tako. Sad je volim više nego prije, žao mi ju je – pričao je u decembru prošle godine tihim i blagim glasom Blago.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana