У току постављање "берго" подлоге на игралишту

Срна
Foto: СРНА

БРАТУНАЦ- У Братунацу је у току монтажа мултифункционалне "берго" подлоге на теренима за мале спортове код Средњошколског центра, која се обавља у оквиру Пројекта "ПРО-будућност", чија је вриједност 76.751 КМ.

Износ од 39.143 КМ за реализацију овог пројекта обезбиједила је Америчка агенција за међународни развој /УСАИД/, а општина Братунац 37.608 КМ.

Како је Срни изјавила Маја Давидовић, службеник за информисање начелника ове општине, ова активност се обавља у оквиру ширег пројекта санације и уређења, односно оспособљавања и модерног опремања спортских терена код братуначког Средњошколског центра чија је укупна вриједност 130.000 КМ.

"Тим пројектом предвиђена је санација постојећег терена и припрема за постављање нове подлоге што је већ учињено. Саниран је дио ограде око игралишта и предстоји да се санира и постави ограда око цијелог спортског комплекса да се санирају и уреде трибине те поставе нови кошеви и остали спортски реквизити на игралиштима", појаснила је Давидовићева.

Она је истакла да се очекује да ће сутра бити завршено постављање мулифункционалне подлоге, а да ће се након тога приступити финализацији и осталих предвиђених радова.

Послије завршетка радова на обнови и уређењу спортског комплекса планирано је уређење паркинг постора, поред спортских терена.

Начелник братуначке општине Срђан Ранкић оцијенио је да ће ускоро грађани и дјеца у Братунцу моћи да користе обновљене, модерне мултифункционалне терене.

"Посебно сам поносан на чињеницу да смо за кратак временски период успјели да реализујемо већи дио наших предизборних обећања. Говорећи првенствено као родитељ, а тек онда као начелник, посебно сам срећан што ће ови спортски терени користити нашој дјеци. Ова идеја је поклон младима, а нама само један од корака при изградњи боље будућности“, поручио је Ранкић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана