U toku postavljanje "bergo" podloge na igralištu

Srna
Foto: SRNA

BRATUNAC- U Bratunacu je u toku montaža multifunkcionalne "bergo" podloge na terenima za male sportove kod Srednjoškolskog centra, koja se obavlja u okviru Projekta "PRO-budućnost", čija je vrijednost 76.751 KM.

Iznos od 39.143 KM za realizaciju ovog projekta obezbijedila je Američka agencija za međunarodni razvoj /USAID/, a opština Bratunac 37.608 KM.

Kako je Srni izjavila Maja Davidović, službenik za informisanje načelnika ove opštine, ova aktivnost se obavlja u okviru šireg projekta sanacije i uređenja, odnosno osposobljavanja i modernog opremanja sportskih terena kod bratunačkog Srednjoškolskog centra čija je ukupna vrijednost 130.000 KM.

"Tim projektom predviđena je sanacija postojećeg terena i priprema za postavljanje nove podloge što je već učinjeno. Saniran je dio ograde oko igrališta i predstoji da se sanira i postavi ograda oko cijelog sportskog kompleksa da se saniraju i urede tribine te postave novi koševi i ostali sportski rekviziti na igralištima", pojasnila je Davidovićeva.

Ona je istakla da se očekuje da će sutra biti završeno postavljanje mulifunkcionalne podloge, a da će se nakon toga pristupiti finalizaciji i ostalih predviđenih radova.

Poslije završetka radova na obnovi i uređenju sportskog kompleksa planirano je uređenje parking postora, pored sportskih terena.

Načelnik bratunačke opštine Srđan Rankić ocijenio je da će uskoro građani i djeca u Bratuncu moći da koriste obnovljene, moderne multifunkcionalne terene.

"Posebno sam ponosan na činjenicu da smo za kratak vremenski period uspjeli da realizujemo veći dio naših predizbornih obećanja. Govoreći prvenstveno kao roditelj, a tek onda kao načelnik, posebno sam srećan što će ovi sportski tereni koristiti našoj djeci. Ova ideja je poklon mladima, a nama samo jedan od koraka pri izgradnji bolje budućnosti“, poručio je Rankić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana