Творац теста на корону доспио на листу милијардера

Г.С.
Творац теста на корону доспио на листу милијардера

Часопис "Форбс" додао је данас 18 милијардера на листу 400 најбогатијих Американаца, а међу новим именима је и Алис Шварц, један од оснивача лабораторије "Био-Рад" која се бави производњом тестова за ковид 19.

 

 

Уизвјештају се наводи да је пандемија ковид 19 помогла појединим милијардерима да заузму мјесто на листи, а све новајлије имају приватно богатство од најмање 2,1 милијарду долара, што је услов да буду уврштени.

Међу онима којима је пандемија вируса корона помогла да се домогну листе је и Ерик Јуан, оснивач програма за видео-комуникацију “Зум”.

На листи најбогатијих је и оснивач компаније за производњу електричних камиона “Никола” Тревор Милтон, генерални директор добављача меса “ОСИ група” Шелдон Лавин и Џим Кох, један од оснивача компаније “Бостон бир компани”.

Власник “Амазона” Џеф Безос је и даље на првом мјесту, трећу годину заредом, са приватном имовином процијењеном на 179 милијарди долара, а иза њега су један од оснивача “Мајкрософта” Бил Гејтс и оснивач “Фејсбука” Марк Закерберг.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана