Разлози због којих ваш парфем не траје довољно дуго

ГС
Разлози због којих ваш парфем не траје довољно дуго

Уживање у префињеним мирисима је као умјетност – захтјева правилно руковање и његу како би се постигао савршени резултат. Савладавање умјетности наношења парфема не подразумијева само његово наношење на пулсне тачке, већ и стварање суптилне, али дуготрајне ароме која ће вас пратити током дана.

Постоји неколико разлога због којих ваш мирис можда нема потребну издржљивост, па прочитајте у наставку текста.

Ваш омиљени мирис је травнати или цвјетни

Опште правило је да мириси у оријенталним или такозваним дрвеним категоријама трају много дуже од цитрусних, цвјетних или зелених мириса. Наравно, ако више волите лакши мирис, и то је сасвим у реду.

Не примјењујете мирис на правим мјестима.

Важна чињеница!

Топлота појачава мирис, па је најбоље да парфем прскате на мјестима која стварају највише тјелесне топлоте, као што су пулсне тачке на врату и зглобовима — чак и на глежњевима и задњим странама кољена. Прскање директно на косу је одличан трик, јер су ваши праменови у основи уграђени дифузор (са сваким чешљањем или окретањем косе, ослобађају се неке мирисне честице).

Важно је напоменути да, иако је у нама практично укоријењено од малих ногу да трљамо зглобове један о други, то заправо разбија мирис, чинећи да блиједи брже него што бисте жељели.

Не хидратизујете се довољно

Постоји директна корелација између вашег режима хидрирања коже и времена трајања вашег мириса, јер се мирис не уклапа добро са сувом кожом. Увјерите се само да ваша хидратантна крема није мирисна, тако да се не такмичи с вашим парфемом по избору.

Не чувате свој мирис како треба

Да ли сте знали да мириси имају рок трајања? Ако парфем промијени боју или текстуру, вјероватно је остарио и изгубио је дио свог интегритета. Природни састојци ће се развијати и често ће временом постати јачи, али постоји танка линија између снажног мириса и нечега што само мирише погрешно, па обратите пажњу, преносе Независне.

С друге стране, док се сви мириси на крају покваре (или се барем значајно измјене), правилно складиштење је кључно да бочица траје. У идеалном случају, држите своје мирисе на хладном, тамном мјаесту (мада не у фрижидеру) и даље од клима уређаја или грејних јединица, преноси она.рс.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана