Рањен вук шета око Книна

ГС
Рањен вук шета око Книна

КНИН - На подручју града Врлике, који се налази у близини Книна, мјештани су снимили вука како шета у петак око 11 сати.

Кажу да је рањен на лијевој страни главе.

"Ишао сам да запалим дуван на тераси, чинило ми се као неки пас. Погледао сам мало боље, кад оно вучјак. На лијевој страни главе има нешто крваво, што је и супруга примијетила. Нисмо се бојали, али било нам је мало смијешно шта ту ради", рекао је читалац хрватског портала, који је вука снимио са терасе.

Мушкарац истиче да се вук налази свега 400 метара ваздушном линијом од самог центра града.

Да се ради о вуку, потврдио је за 24сата директор загребачког ЗОО-а Дамир Скок.

"Дефинитивно се ради о вуку. Врло је чудно што је дошао тако близу у насељено мјесто и то усред дана кад је саобраћај, они живе у чопору. Рана би могла објаснити зашто је дошао тако близу људи",  рекао је Скок који није на основу снимка могао да потврди да ли је вук рањен или не.

Човјек који је снимио вука каже да је већ уназад два дана примијетио како његови пси чудно лају, или пак буду необично тихи, због чега вјерује како овај вук већ неко вријеме ординира у околини.

Додаје и како га тренутно траже ловци, што је потврдио и Иван Милан, секретар Ловачког удружења Свилаја Врлика.

"Наш један ловочувар трага за вуком. Ради се о заштићеној врсти, затечен је пред самим улазом у Врлику. Данас смо га видјели први пут. На нама је да га пронађемо, а остало ће утврдити надлежни инспектор", рекао је Милан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана