Ranjen vuk šeta oko Knina

GS
Ranjen vuk šeta oko Knina

KNIN - Na području grada Vrlike, koji se nalazi u blizini Knina, mještani su snimili vuka kako šeta u petak oko 11 sati.

Kažu da je ranjen na lijevoj strani glave.

"Išao sam da zapalim duvan na terasi, činilo mi se kao neki pas. Pogledao sam malo bolje, kad ono vučjak. Na lijevoj strani glave ima nešto krvavo, što je i supruga primijetila. Nismo se bojali, ali bilo nam je malo smiješno šta tu radi", rekao je čitalac hrvatskog portala, koji je vuka snimio sa terase.

Muškarac ističe da se vuk nalazi svega 400 metara vazdušnom linijom od samog centra grada.

Da se radi o vuku, potvrdio je za 24sata direktor zagrebačkog ZOO-a Damir Skok.

"Definitivno se radi o vuku. Vrlo je čudno što je došao tako blizu u naseljeno mjesto i to usred dana kad je saobraćaj, oni žive u čoporu. Rana bi mogla objasniti zašto je došao tako blizu ljudi",  rekao je Skok koji nije na osnovu snimka mogao da potvrdi da li je vuk ranjen ili ne.

Čovjek koji je snimio vuka kaže da je već unazad dva dana primijetio kako njegovi psi čudno laju, ili pak budu neobično tihi, zbog čega vjeruje kako ovaj vuk već neko vrijeme ordinira u okolini.

Dodaje i kako ga trenutno traže lovci, što je potvrdio i Ivan Milan, sekretar Lovačkog udruženja Svilaja Vrlika.

"Naš jedan lovočuvar traga za vukom. Radi se o zaštićenoj vrsti, zatečen je pred samim ulazom u Vrliku. Danas smo ga vidjeli prvi put. Na nama je da ga pronađemo, a ostalo će utvrditi nadležni inspektor", rekao je Milan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana