Прича о тунелима: Теслин научни центар у САД открива научникове мистерије

GS
Прича о тунелима: Теслин научни центар у САД открива научникове мистерије

Теслин научни центар (TWSC) са Лонг Ајленда саопштио је данас да ће током епидемије вируса корона, када је људима широм свијета препоручено да остану у домовима, поштоваоцима Теслиног дјела понудити богат виртуални програм кроз који ће моћи да открију и највеће мистерије те Теслине посљедње лабораторије - Ворденклиф.

Директор TWSC Марк Алеси у саопштењу које достављеном Тањугу наводи је да је лабораторија за Теслине “сљедбенике” свих узраста пиредила подкаст “Tesla Unwired”, у чијој првој епизоди је прича о мистериозним тунелима – да ли их је Тесла изградио испод Ворденклиф лабораторије, зашто и да ли они постоје.

Сви заинтересовани ће моћи да учествују и у великој дебати у којој ће са Алесијем разговати и аутор бест селера “Чаробњак: Живот и Време Николе Тесле”, универзитетски професор Марк Сајфер који је цио живот посветио дјелу и животу великог научника о чијем раду је одбранио и докторат.

“Чаробњак” је најпотпунија биографија Николе Тесле, која садржи детаљне појединости из његовог живота тако и оне познате тек малом броју његових најближих пријатеља и сарадника.

Tesla Steam ће омогићити и најмлађима да се упознају са дјелом једног од највећих свјетских умова.

Поштоваоцима Теслиног дела али и глобалној заједници, у времену када је свима препоручено да остају код куће, на располагању ће, како Алеси наводи бити и виртуелни ресурси центра, помоћу којих ће открити и бројне интерактивне програме, 3Д експонате и излете, ...

У наредних неколико недеља сви садржаји које центар нуди на www.teslaslasciencecenter.org биће доступни бесплатно.

Мисија TWSC је да на мјесту једине преостале Теслине лабораторије на свијету подигне велики глобални центар који ће сачувати, обновити и унапредити Теслину заоставштину, едукацијом и иновацијама.

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана