Priča o tunelima: Teslin naučni centar u SAD otkriva naučnikove misterije

GS
Priča o tunelima: Teslin naučni centar u SAD otkriva naučnikove misterije

Teslin naučni centar (TWSC) sa Long Ajlenda saopštio je danas da će tokom epidemije virusa korona, kada je ljudima širom svijeta preporučeno da ostanu u domovima, poštovaocima Teslinog djela ponuditi bogat virtualni program kroz koji će moći da otkriju i najveće misterije te Tesline posljednje laboratorije - Vordenklif.

Direktor TWSC Mark Alesi u saopštenju koje dostavljenom Tanjugu navodi je da je laboratorija za Tesline “sljedbenike” svih uzrasta piredila podkast “Tesla Unwired”, u čijoj prvoj epizodi je priča o misterioznim tunelima – da li ih je Tesla izgradio ispod Vordenklif laboratorije, zašto i da li oni postoje.

Svi zainteresovani će moći da učestvuju i u velikoj debati u kojoj će sa Alesijem razgovati i autor best selera “Čarobnjak: Život i Vreme Nikole Tesle”, univerzitetski profesor Mark Sajfer koji je cio život posvetio djelu i životu velikog naučnika o čijem radu je odbranio i doktorat.

“Čarobnjak” je najpotpunija biografija Nikole Tesle, koja sadrži detaljne pojedinosti iz njegovog života tako i one poznate tek malom broju njegovih najbližih prijatelja i saradnika.

Tesla Steam će omogićiti i najmlađima da se upoznaju sa djelom jednog od najvećih svjetskih umova.

Poštovaocima Teslinog dela ali i globalnoj zajednici, u vremenu kada je svima preporučeno da ostaju kod kuće, na raspolaganju će, kako Alesi navodi biti i virtuelni resursi centra, pomoću kojih će otkriti i brojne interaktivne programe, 3D eksponate i izlete, ...

U narednih nekoliko nedelja svi sadržaji koje centar nudi na www.teslaslasciencecenter.org biće dostupni besplatno.

Misija TWSC je da na mjestu jedine preostale Tesline laboratorije na svijetu podigne veliki globalni centar koji će sačuvati, obnoviti i unaprediti Teslinu zaostavštinu, edukacijom i inovacijama.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana