Перуанац гради реплику Лиме од неколико милиона Лего коцкица

Анадолија
Перуанац гради реплику Лиме од неколико милиона Лего коцкица

ЛИМА - Перуанац Алдрин Агилар гради реплику града Лиме користећи милионе комада Лего коцкица

Агилар, чији је циљ да рекреира све симболичне грађевине, монументалне структуре и позната мјеста града, својим је пројектом привукао пажњу бројних Лего обожаватеља широм свијета.

Агилар се такођер нада да ће Лего реплике потакнути друге да истраже своју креативност и излажу их на догађајима и у музејима.

"Године 2007., 2008., док сам куповао поклоне својој дјеци, наишао сам на Лего модел аутомобила Феррари. Купила ми га је супруга и тада је почео мој хоби сакупљања Лего коцкица.

У почетку сам почео са колекционарством, али сам онда схватио да у другим дијеловима свијета постоје људи који не само да су сакупљали коцкице, већ су и правили своје дизајне", испричао је Агилар.

Његов циљ је рекреирати градске споменике, култне грађевине и препознатљива мјеста.

За ову конструкцију користио сам неке комаде који се обично не користе за зидове, већ комаде који служе другој намјени. Унутра сам рекреирао шанк са централним пултом, виде се чаше за пиће, столице, столови, па чак и купатило", појаснио је Агилар.

Уз велику посвећеност, већ је реконструисао нека хисторијска мјеста у Лими.

Његов пројекат је привукао пажњу Лего ентузијаста широм свијета.

Агилар се нада да ће његова реплика инспирисати друге да истраже своју креативност и да ће се моћи излагати на догађајима и у музејима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана