Муке унука краљице Елизабете – како оженити удату жену

ГС
Foto: Принтскрин

У Великој Британији на помолу је ново краљевско венчање. Краљица Елизабета одобрила је везу свог унука Питера Филипса, који је баки представио своју нову изабраницу, Линдзи Волас. Али, невоља је у томе што је Линдзи већ у браку, а њен формални развод још није окончан.

Питер Филипс, четрдесетчетворогодишњи најстарији син принцезе Ане, иза себе већ има брак са Канађанком Oтум из ког има двије ћерке.

Овај брак окончао је прошле године, али се са бившом женом договорио да се географски не раздвајају превише због дјеце, тако да она и даље живи на имању принцезе Ане, Геткомб Парк у централној Енглеској, у близини Питера и његове сестре Заре Тиндал.

Како ће та заједница да функционише на окупу када јој се придружи и четрдесетогодишња Линдзи, иначе Питерова дугогодишња пријатељица, са својим двјема ћеркама, конзервативнији пратиоци прилика у Лондону врло су скептични.

Поготово што њен претходни брак још није формално окончан на суду.

Међутим, краљица је рекла своје, нова жена без аристократског поријекла ући ће у породицу, а Питер се са Линдзи као својом званичном партнерком већ појављивао на свим важним догађајима, укључујући и прославу краљичиног платинастог јубилеја.

Занимљиво је да је Питер одувијек важио за проблематичног члана краљевске породице, јер је увијек радио нешто што није дозвољено.

Тако је на свом вјенчању 2008. године наљутио баку, јер је дозволио једном британском часопису да ексклузивно објави фотографије са вјенчања. Наравно, не џабе. За то је добио чак 500 хиљада фунти.

Потребу да лако уновчи своје краљевско поријекло испољио је и почетком 2020, када је за кинеско тржиште снимио рекламу за млијеко, представљајући се као члан краљевске породице, што Елизабета такође није благонаклоно прихватила.

Али, ни то није било све. У марту 2021, током потпуног локдауна, 18. насљедник британског престола поново је изазвао критике јавности, јер се, не обазирући се на рестриктивне мјере, возикао по Шкотској да посјети своју нову дјевојку, преноси РТС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана