Muke unuka kraljice Elizabete – kako oženiti udatu ženu

GS
Foto: Printskrin

U Velikoj Britaniji na pomolu je novo kraljevsko venčanje. Kraljica Elizabeta odobrila je vezu svog unuka Pitera Filipsa, koji je baki predstavio svoju novu izabranicu, Lindzi Volas. Ali, nevolja je u tome što je Lindzi već u braku, a njen formalni razvod još nije okončan.

Piter Filips, četrdesetčetvorogodišnji najstariji sin princeze Ane, iza sebe već ima brak sa Kanađankom Otum iz kog ima dvije ćerke.

Ovaj brak okončao je prošle godine, ali se sa bivšom ženom dogovorio da se geografski ne razdvajaju previše zbog djece, tako da ona i dalje živi na imanju princeze Ane, Getkomb Park u centralnoj Engleskoj, u blizini Pitera i njegove sestre Zare Tindal.

Kako će ta zajednica da funkcioniše na okupu kada joj se pridruži i četrdesetogodišnja Lindzi, inače Piterova dugogodišnja prijateljica, sa svojim dvjema ćerkama, konzervativniji pratioci prilika u Londonu vrlo su skeptični.

Pogotovo što njen prethodni brak još nije formalno okončan na sudu.

Međutim, kraljica je rekla svoje, nova žena bez aristokratskog porijekla ući će u porodicu, a Piter se sa Lindzi kao svojom zvaničnom partnerkom već pojavljivao na svim važnim događajima, uključujući i proslavu kraljičinog platinastog jubileja.

Zanimljivo je da je Piter oduvijek važio za problematičnog člana kraljevske porodice, jer je uvijek radio nešto što nije dozvoljeno.

Tako je na svom vjenčanju 2008. godine naljutio baku, jer je dozvolio jednom britanskom časopisu da ekskluzivno objavi fotografije sa vjenčanja. Naravno, ne džabe. Za to je dobio čak 500 hiljada funti.

Potrebu da lako unovči svoje kraljevsko porijeklo ispoljio je i početkom 2020, kada je za kinesko tržište snimio reklamu za mlijeko, predstavljajući se kao član kraljevske porodice, što Elizabeta takođe nije blagonaklono prihvatila.

Ali, ni to nije bilo sve. U martu 2021, tokom potpunog lokdauna, 18. nasljednik britanskog prestola ponovo je izazvao kritike javnosti, jer se, ne obazirući se na restriktivne mjere, vozikao po Škotskoj da posjeti svoju novu djevojku, prenosi RTS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana