Језива прича са Острога: Дјевојку обузео ђаво, проговарао из ње VIDEO

Агенције
Језива прича са Острога: Дјевојку обузео ђаво, проговарао из ње VIDEO

Када посјетите Острог, чућете људе који говоре "Идемо код свеца". Рачуна се, као да је свети Василије жив, у ствари, вјерује се да његов дух обитава у манастиру, а да божје чудо покреће и његово тијело. Једно свједочење о томе испричао је вјерницима 11. новембра пензионисани владика Атанасије, говорећи о дјевојци коју је обузео бијес, а свештенство је спас затражило од Светог Василија.

За несрећницу су ближњи помоћ најприје потражили у херцеговачком манастиру Житомислић.

"Причали су ми оци, овдје, Острошки, да су довели једну дјевојку опсједнуту бијесом из нашег села Житомислића. Читали су оци у манастиру Житомислићу молитве, па ме зове игуман Данило шта да радимо? Водите га, рекох, свецу",  започиње пензионисани владика Атанасије пред вјерницима, и то прије само четири дана.

Снимак његове исповијести о дјевојци је окачен на Јутјуб.

Одупирала се, наставља он, а ђаво проговара из ње: "Нећу ја тамо, тамо ће мене заклати!"

"Али су дошли. Довели су је овдје, она се наслонила на ковчег и плакала, плакала дуго и онда су је свели доље да се одмори. Када су сишли, бијеше народа испод степеница, једна жена повиче: "Ко је кадио? Све мирише на тамјан!" Очигледно је да је свети Василије", преноси ово свједочење владика.

Дјевојка је, према причи Атанасија, почела да повраћа.

"Што каже народ, да цријева поврати.  Кад се смирила врате је, преноћи овдје и врати се потпуно здрава у Житомислић и удала се послије неког времена. Ето, тако Бог дјелује кроз своје чудотворце, то је присуство божје. Вјера јесте присуство божје у нама и не може зло ђавоље у свијету надвладати Бога, не може ни у нама надвладати, јер је Бог јачи од њега", говорио је.

Светац који хода Како каже није први пут да су га побожни људи виђали "да сиђе сам да кади".

"Зато су његове ципеле ходане, види се да су ђонови ишли и виђен је некад да сиђе он да кади доље. Значи жив је, живоприсутан", прича Атанасије.

(АТВ)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана