Фитнес-инструкторка Лидија Љубичић: Вјежбајте код куће и покажите добар примјер дјеци

Лидија Љубичић
Фитнес-инструкторка Лидија Љубичић: Вјежбајте код куће и покажите добар примјер дјеци

У данашњем свијету често немамо времена за вјежбање.

Понекад је немогуће пронаћи вријеме у којем бисмо се посветили себи и вјежбању, а како онда још обезбиједити вријеме у којем ће и дјеца бити активна...

То је нешто с чиме се муче сви родитељи данашњице. Напосљетку, није то само због посла, већ и због осталих ствари које нам узимају превише времена: паметни телефони, таблети, видео-игрице и остала чуда технологије. Али ево тајне, учините ли вјежбање забавним у времену које је посвећено дјеци, добићете много више од здравља.

Почела је причу за овај број "Гласовог" додатка професорица физичког васпитања и фитнес-инструкторка Лидија Љубичић.

- Многе су предности редовног вјежбања. Осим обликовања тијела, осигурано вам је и добро здравље. Осим добре физичке форме, вјежбање доприноси и добром менталном здрављу. Вјежбањем се опуштају ендорфини, који су главни окидач добрих емоција и доносе само позитиву - каже Лидија.

Први корак да у томе успијете, додаје она, јесте у томе да не схватите вјежбање као неки строги режим, већ да прихватите вјежбање као промјену животног стила.

- Ако дјеца виде како уживате у вјежбању, вјерујте, уживаће и они. Покушајте стећи одличну навику и свакодневно ходајте.

Ако сте заљубљеник у трчање и имате мало дијете, инвестирајте у колица с којима можете на трчање водити и своје дијете. Ако је дијете веће, дозволите му да одабере којим ће вас возилом пратити: бицикл, трицикл, скејт или ромобил. Потражите постоје ли близу вас организовани часови за вјежбање мама и беба. Не само да ћете остати активни, већ ћете бити и много срећнији - савјетује Лидија

Постоје многи начини на које можете вјежбати код своје куће.

- Примјер који ви показујете је најважнији. Ако дајете добар примјер и дјеца ће га сигурно слиједити. Ствари које су битне одраслима, с временом ће постати и ствари које су битне дјеци. Када дијете види колико цијените редовно вјежбање веће су шансе да и оно то почне да цијени. Набавите неке реквизите за вјежбање, јер уштедјели сте ипак чланарину у теретани вјежбајући код куће – истиче Лидија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана