Бизарне навике краља Чарлса које ни Елизабета није разумjела: Слуга за прање зуба, меда у кеси...

Танјуг
Бизарне навике краља Чарлса које ни Елизабета није разумjела: Слуга за прање зуба, меда у кеси...

Краљ Чарлс има неке врло специфичне навике без којих не може да замисли свакодневицу. Тина Браун, ауторка књиге „Тhe Palace Inside the House Windsor" објављене почетком године, између осталог открива да најстарији син краљице Елизабете, кад оде код пријатеља у госте, обавезно носи посебан хигијенски прибор, као и специјални мартини.

У Бакингемску палату заједно с њим стигли су и ортопедски кревет, даска за WЦ шољу и тоалет папир. Чудни ритуали, које би многи назвали бизарним, прате га још од детињства.

Чарлсов бивши помоćник Мајкл Фосет рекао је Брауновој да је на путовања увек носио његовог омиљеног плишаног меду у пластичној кеси како се играчка не би оштетила. Има и слугу који му сваког јутра на четкицу истиска пасту за зубе у дужини од тачно два и по центиметра.

Пол Барел, бивши батлер, открио је да Чарлсова пиџама мора да се пегла сваког јутра чим се пробуди, да се пертле сваки пут после ношења ваде из ципела и стављају под гвоздену пресу како би се поравнале и да температура воде у његовом купатилу увек мора да буде иста.

Извори кажу да Елизабета није баш благонаклоно гледала на Чарлсове необичне навике...

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана