Венеција у проблему – ријешење: Туристи који пију воду из фонтана

ГС
Венеција у проблему – ријешење: Туристи који пију воду из фонтана

Венеција је позната као град који туристи заиста посећују у великом броју, и као град који је један од најугроженији од стране масовног туризма.

Као одговор на то, они су покренули акцију наплаћивања улаза туристима у град. Сада градске власти покрећу подједнако невјероватну иницијативу, акцију која за циљ има да сачува околину и природу.

Венеција се због масовног туризма суочава са јако пуно проблема, од којих је можда и најважнији одрживост, управо због тога Венеција позива туристе да пију воду из градских фонтана.

У циљу борбе против загађења град подстиче туристе да пију воду са градских чесми и фонтана уместо да купују пластичне флаше.

Венеција позива туристе да пију воду из фонтана.

Један од најчешћих узрока загађења долази од туриста који након употребе бацају пластичне флашице од воде.

Главни извор загађења је свакако пластика, а локалне власти су због тога одлучиле да промовишу употребу флаша за воду за вишекратну употребу.

Они ће поново моћи да напуне своје флаше на некој од 126 лако доступних градских фонтана.

Фонтане се налазе на скоро сваких сто метара, а да би туристима било олакшано да их лоцирају, градско предузеће за дистрибуцију воде развило је мобилну апликацију која мапира све фонтане у области Венеције. Преко ГПС-а туристи могу пронаћи најближу фонтану, преноси б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана