Упознајте Праг - град историје и модернизма

Јована Ивановић
Упознајте Праг - град историје и модернизма

Праг, један од евроспких бисера, уједно се налази међу најпопуларнијим дестинацијама у Европи. Старе градске зграде и популарни астрономски сат, мирна ријека Влтава и величанствени Карлов мост само су неке од дестинација које морате посјетити када кренете путем средишње Европе.

Престоница Чешке већ годинама представља спој двије културе: традиционалне и савремене - о њему су рекли да одише историјом, а истовремено и да је веома модернизован град. Црква Св. Николе и Прашки дворац само су дио знаменитости, а јефтино пиво и готово неодољиве трделе дио су и традиционалне кухиње. Да се не заборави, ту је и одличан ноћни провод!

 

Пиво се пије више од воде

Да се ради о фантастичном избору пива, доказ су пивнице са крафт пивима. Ту се налази преко 400 врста пива који су дати на располагање за тестирање. Оно што је занимљиво свим туристима, јесте тестирање пива: добијете пет различитих врста које тестирате.

Пивница у којој се возом доноси пиво, точилица за вашим столом...

Пивница у склопу жељезнице подразумијева да се пиво доноси путем вагончића све до вашег стола!

Исто тако, пивнице у Прагу су занимљиве по различитим начинима испијања пива, па тако бачве стављају на сто или се количина кригли мјери метром. Пиво кошта два еура, и једно је од јефтинијих у Европи.

Кафа кошта три евра

Иако Праг није популаран када су у питању кафићи, онолико колико их постоји могу бити занимљиви за туристе. Ако при том паднете на шарм неких од оних који су настањени тик уз обалу ријеке, кафу плаћате више од три евра.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана