У љепотама Кападокије из ваздуха уживало близу 259.000 људи

AA
Foto: AA

НЕВСЕХИР – У првој половини ове године љепоте Кападокије, у Турској, из зрака је посматрало 258.914 туриста, што је за 186 посто више у односу на исти период прошле године.

Управа гувернера Невсехира саопштио је како је од јануара до јуна 2022. године реализовано 12.558 летова балоном, а у обиласцима је учествовало 258.914 домаћих и страних туриста.

У 2020. години, у којој је почела пандемија коронавируса, балоном је летјело 120.917 особа, а у првих шест мјесеци 2021. године 90.493. Оживљавањем туризма ове године, порасло је и интересовање за летове балоном.

Предсједник удружења оператера балонима на топли зрак у Анадолији (АСБИД) Мехмет Динлер у изјави за АА рекао је како Кападокија због својих климатских услова и природних љепота привлачи туристе из цијелог свијета.

Очекује да ће до краја године бити оборен рекорд када су у питању летови балоном.

”Интересовање је велико, нарочито је значајно повећање посјетилаца из Индије, а до краја године очекујемо туристе из земаља Далеког истока међу којима су Кореја, Малезија и Индонезија. Кападокија је једна од најзначајнијих туристичких дестинација у Турској“, рекао је Динлер.

Туристкиња из Данске Ана Иверсен одушевљена је љепотама Кападокије, у којој борави први пут.

Иверсен каже како је узбуђена што ће моћи летјети балоном.

Туриста из Пољске Јацоп Пинфолд казао је како су одушевљени природним љепотама овог предјела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана