Туристичке атракције које нису вољели: Данас им се свијет диви

Agencije
Туристичке атракције које нису вољели: Данас им се свијет диви

Данас им се читав свијет диви, али ове туристичке атракције у почетку су изазивале негативне реакције људи из мјеста у коме се налазе.

 

Статуа Христа Краља (Свјебођин, Пољска)

Ова статуа изазвала је многе контроверзе, како међу хришћанима тако и међу атеистима у Пољској. Критиковали су је и због локације, јер се налази близу границе са Њемачком и великог супермаркета.

Зграда парламента (Букурешт, Румунија)

Ову зграду један део Румуна ни данас не воли, због тога што је првобитно била намењена за Николаја Чаушескуа, диктатора који у овој земљи није остао у лепом сећању.

Долина палих (Мадрид, Шпанија)

Иако не би требало да ико има ишта против обиљежја погинулма у Шпанском грађанском рату, ово мјесто носи и негативну конотацију за многе Шпанце јер је гробно мјесто Франциска Франка.

Саграда Фамилиа (Барселона, Шпанија)

Изградња је почела 1882. године, а предвиђено је да ће бити изграђена 2026. Због свог необичног изгледа, чак је ни Пикасо није волио, па је тако изјавио једном да би они који су је дизајнирали требало да "оду у пакао".

Ајфелов торањ (Париз, Француска)

Постављен за Светски сајам 1889. године, требало је да буде убрзо склоњен. Иако сада служи као симбол љубави, многи Французи сматрају да својом челичном конструкцијом штети класичном дизајну остатка града.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана