Три грешке које вас на Хвару могу коштати као цијело љетовање

ГС
Три грешке које вас на Хвару могу коштати као цијело љетовање

Овог љета сви пишу о високим цијенама на хрватском острву Хвар, а тренутак непажње може вас коштати скоро као цијело љетовање.

У улазу у сам град Хвар, наиме, стоји табла на којој је исписано шта је све забрањено и колике су новчане казне. Ако у зону града уђете голи до појаса или даме у горњем делу купаћег костима пријети вам казна од 500 евра, пише Н1.

Казна за туристе који буду „ухваћени“ само у купаћем у центру града износи 600 евра, а уколико шетате у видно алкохолисаном стању или једете на улици платићете чак 700 евра. „Сачувајте свој новац и уживајте на Хвару“, пише на табли.

Ове казне, иначе, уведене су још 2017. године али и даље многи туристи не знају за њих што се може примијетити по шетачима.

Такође, забрањена је и вожња бициклом по граду, као и шетање паса без поводца, наводи се на другој табли али не и колике су казне за ове прекршаје.

Цијене

Што се тиче цијена, о којима се пише посљедњих седмица, оне као и свуда зависе од локала до локала. Кафа се креће од два до пет евра, пиво од пет до осам евра, док се у плажним ресторанима може појести пица пречника 32 цм од 12 евра па навише. Међутим, поједини туристи се жале да се у самом граду парче пице наплаћује и по осам евра.

Сладоледи на штапићу поред плаже су од два до четири евра.

Лежаљке са сунцобраном коштају од 30 до 40 евра по дану, за колико се може отићи на једнодневни излет на Паклинске отоке који се налазе одмах преко пута града Хвара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана