Топ дестинације Јахорина и Аустрија

Маријана Миљић
Топ дестинације Јахорина и Аустрија

Бањалука - Љубитељи скијања, санкања и других зимских радости већ су почели да кроје планове гдје ће провести предстојећи одмор, а највећа заинтересованост влада за Јахорину, али и за ски-центре у Аустрији.

За седам дана одмора на Јахорини потребно је издвојити око 500 КМ, док у Аустрији зимовање кошта око 700 марака.

У Туристичкој агенцији "Цептер" казали су да је највећа заинтересованост за Јахорину, Копаоник и Аустрију.

- На Копаонику је већ сада немогуће резервисати мјесто за зимски одмор у јануару. Све је већ попуњено - казали су у овој агенцији и додали да је ове године најјефтиније зимовање у Бугарској, гдје је за седмодневни смјештај у полупансиону потребно издвојити око 165 евра.

У "Цептеру" истичу да Словенија зими мами све више туриста, а за седам дана одмора на Крањској Гори једној особи у просјеку је потребно око 450 евра.

У Туристичкој агенцији "Смиљић" потврдили су да се бројни Бањалучани увелико распитују о понудама за зимовање.

- Тренутно у понуди имамо само седмодневни одмор на Јахорини за који је потребно издвојити око 500 марака - казали су у овој агенцији и додали да ће организовати зимовање и у Словенији.

У Туристичкој агенцији "Адријатика лајн" казали су да су туристи највише заинтересовани за Аустрију, гдје се цијене четворокреветних апартмана крећу од 75 до 164 евра.

- Имамо организовану повољну понуду за Аустрију гдје двије одрасле особе са двоје дјеце за седмодневни одмор треба да издвоје 920 евра. У ову цијену урачунат је и ски-пас - казали су у "Адријатика лајну" и додали да не мањка ни интересовања за Италију, као и Словенију, гдје су цијене апартмана такође сличне цијенама у Аустрији.

Поред тога, у овој агенцији истичу да би многи зимовали на Копаонику.

У туристичким агенцијама истичу да су становници најмање заинтересовани за Француску због даљине.

- Двије особе за зимовање у Француској треба да издвоје око 500 евра. У ову цијену урачунат је превоз, смјештај, те ски-пас - казали су у агенцији "Себастијан".

Иако планински ваздух прија здрављу, бројни становници Српске ипак себи неће моћи приуштити зимовање на планинама, па ће зимску идилу доживјети на селу или оближњим брежуљцима.

Поскупљење

Руководилац маркетинг продаје у Олимпијском центру "Јахорина" Драган Соколовић рекао је да ће ове године на овој планини бити више цијене за око десет одсто у односу на лани.

- Цијене су више јер је квалитет услуга подигнут на већи ниво - рекао је Соколовић и додао да је ОЦ спреман за госте.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана