Свјетске авио-компаније отказују летове за Израел

Срна
Foto: Pixabay

ЛОНДОН- Британска авио-компанија „Бритиш ервејз" отказала је данас летове према и из Тел Авива, поставши тако још једна у низу међународни авио-превозник који је престао да лети за Израел због ескалације оружаних сукоба.

„Безбједност и сигурност наших колега и клијената су увијек наш главни приоритет и настављамо да пажљиво надзиремо ситуацију", саопштено је из „Бритиш ервејза", а преноси агенција Ројтерс.

Америчке авио-компаније „Јунајтед ерлајнс", „Делта ерлајнс" и „Американ ерлајнс" у среду су отказале све летове између САД и Тел Авива.

У Израелу су данас настављена најжешћа непријатељства виђена у посљедњим годинама, наводи Ројтерс, и додаје да Израел припрема копнене трупе дуж границе са Газом, док Хамас лансира ракете на југ Израела.

Њемачка авио-компанија „Луфтханза" и аустријска „Аустријан ерлајнс" обуставиле су своје данашње и сутрашње летове из Франкфурта, Беча и Минхена за Израел, док су америчке авио-компаније „Јунајтед ерлајнс" и „Делта" објавиле да ће њихови летови бити настављени у суботу, преноси израелски портал „Хааретз".

Британска авио-компанија „Изиџет" је, међутим, саопштила да још увијек није отказала летове за Тел Авив.

„Наравно да ћемо наставити да мотримо ситуацију", изјавила је портпаролка „Изиџета".
 

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана