Шта смијете, а шта не смијете из хотела понијети кући

ГС
Шта смијете, а шта не смијете из хотела понијети кући

Ове ствари никако не смијете да узимате из хотела. Ако вас "провале", додатно ће вам наплатити.

Власници хотела труде се да собе опреме што је најбоље могуће, како бисте били задовољни и поново се вратили њима и идућег пута. Свакако, ваш добар утисак и топла препорука другима иду власницима у корист. На крају крајева, ви сте издвојили одређену суму новца како бисте у потпуности уживали на одмору.

Па тако, у хотелским собама могу да се нађу додатне ствари, попут сапуна и шампона, бадемантила или папуча, међутим уколико нешто од инвертара нестане, мораћете да платите. Менаџери хотели навели три ствари зог којих нећете имати проблема уколико их понесете кући за успомену, али неке друге су проблематичне и не постоји гаранција да вам неће наплатити.

Хотелска соба од стакла на Ибици.

Шта обично није проблем да понесете?

Сапун

У већини добро опремљених хотела у купатилу ћете наћи и неколико резервних сапуна. Генерални менаџер једног хотела у Чикагу, Озман Контех, истакао је да њих обично смијете да понесете, јер хотел их често набавља по повољним цијенама, унапријед договореним са великим козметичким брендовима, те их тако нећете значајно оштетити.

Шампони и регенаратори

Слична је прича и са мини шампонима и регенараторима. Обично нема проблема да их спакујете у торбу и понесете кући. Према ријечима Контеха, неки хотели чак и брендирају ове прозводе, што је одлична ствар за маркетинг када други виде како их користите. Постоје и хотели који госте изненаде бесплатним поклонима, попут слаткиша или пића и њих можете слободно да узмете.

Папире и оловке

Неки хотели на комодама и столовима у собама остављају мале нотесе и оловке, а који најчешће имају лого хотела. Опет је маркетиншки трик у питању, тако да практично можете слободно да се послужите!

Шта не смијете да понесете?

Бадемантиле и пешкире

Пешкири, бадемантили и остала постељина служе да се осјећате удобно на новом мјесту, далеко од куће. А и добродошли су уколико сте заборовали да их понесете. Међутим, они се након сваког госта детаљно перу, како би били спремни за наредне посетиоце.

Ако примијете да сте их узели, могу да вам додатно наплате, а неки од њих чак имају и скривене електронске тагове који на излазу из хотела запиште. С друге стране, папуче можете слободно да понесете, јер су најчешће намијењене за једнократну употребу.

Технологију

Генерални менаџер хотела у Чикагу, Озман Контех, упозорава да је то строго забрањено, а казне могу да буду папрене, поготово ако је у питању скупа технологија.

Чаше и пепељаре

Такође, строго је забрањено да узимате ове ствари прије него што напустите хотел! Неки луксузни хотели могу чак и да вас ставе на "црну листу", што вас аутоматски чини непожељним гостом, док има и оних који воде евиденције свих који уништавају или краду инвентар. Тим људима ће убудуће бити забрањено да поново резервишу собу у том хотелу, РТС-рс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана