Србија неочекивана оаза за Њујорчане жељне путовања

Танјуг
Србија неочекивана оаза за Њујорчане жељне путовања

ЊУЈОРК- Србија се појављује као необична оаза за Њујорчане жељне путовања, који би да "побjегну" из свог града.

Један такав је и млади Дејвис Ричардсон који је прије неколико мјесеци одлучио да побјегне од епидемије у Њујорку и допутује у Београд.

Он каже да га Београд подсјећа на бруклински кварт Вилијамсбург од прије 10 година и да му се допада активан и испуњен живот који има у главном граду Србије.

"Овдје трошим двоструко мање него у Њујорку, а живим у апартману са погледом на цијели град. Рачуница је јасна: овдје је све упола јефтиније и нема рестрикција, срећем сјајне људе с којима посјећујем одличне ресторане и разговарам о темама које нису само политичке", каже Ричардсон, пренио је дневник Њујорк пост.

Преко дана Дејвис излази са познаницима у кафиће, а ноћу иде у дискотеке и барове и све му је, како каж,е на дохват руке, на пјешачкој дистанци од београдског стана у којем живи.

"Овај град посједује магичну моћ да вас зацијели: од Калемегдана и подземних лагума, преко традиције која се протеже вијековима у прошлост, до саговорника способних да воде тематски нијансиране и садржајне разговоре", каже Дејвис Ричардсон и истиче да нове рестриктивне мјере владе Србије неће утицати на утисак који је Београд већ оставио на њега.

"Уколико у Америци стање настави да иде у истом смјеру, уз "закључавања", физичку и социјалну дистанцу, све више људи долазиће у Београд", сматра млади Њујорчанин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана