Смјештај у Црној Гори и до 50 евра дневно – најскупље у Котору

ГС
Смјештај у Црној Гори и до 50 евра дневно – најскупље у Котору

Цијене смјештаја у Црној Гори у јеку туристичке сезоне варирају, како наводе из Националне туристичке организације Црне Горе, од осам евра у приватном смјештају до 50 евра по особи дневно, колико је потребно издвојити за ноћење с доручком у неком од которских хотела.

Цијене хотелског смјештаја за ноћење с доручком, у зависности од категорије, у главној љетњој туристичкој сезони крећу се већ од 20 евра у Бару и Улцињу, 22 у Херцег Новом, 30 у Тивту и Будви, до 50 у Котору, наводе из Националне туристичке организације Црне Горе.

Такође, напомињу да је, поред велике понуде хотелског смјештаја, туристима на располагању и квалитетан приватни смјештај категоризован у складу са прописаним стандардима, гдје се цијене у зависности од дестинације и категорије објекта крећу од осам евра у Херцег Новом, 10 евра у Бару, Улцињу, Тивту и Будви, до 20 евра у Котору.

Додају да су цијене плажног мобилијара приступачне и да се комплет од двије лежаљке и сунцобран могу наћи по цијени од осам евра у Бару, 10 евра у Херцег Новом, Котору, Будви и Улцињу и 15 евра у Тивту.

Када је ријеч о цијенама градског пријевоза и таксија, минимална цијена вожње износи 50 центи у Бару и Будви, док у осталим општинама на приморју износи један евро.

Цијене паркинга крећу се од 40 центи по сату у Улцињу, до 80 центи у Котору. За исту услугу у Тивту је потребно издвојити 50 центи, у Бару и Будви 60, а у Херцег Новом 70 центи.

Цијене у ресторанима су, такође, приступачне и за многе прихватљиве, па тако четворочлана породица у Бару, Херцег Новом, Улцињу, Тивту и Котору може да руча за 16 евра.

Цијене кафе крећу се од 90 центи у Улцињу, до 1,20 евра у Херцег Новом.

Смјештајни капацитети у Црној Гори се из године у годину унапређују, а цијене су приступачне и одговарају различитим плантажним могућностима, наводе из Националне туристичке организације Црне Горе, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана